Ambasadorul SUA în Ungaria, David Pressman, homosexual care crește doi copii adoptați, critică legile Budapestei împotriva propagandei LGBT

Ambasadorul SUA în Ungaria, David Pressman, homosexual care crește împreună cu alt bărbat doi copii adoptați, a participat, sâmbătă, la marșul Pride de la Budapesta, iar într-un discurs susținut ulterior la ambasadă a criticat politicile guvernului Orban împotriva comunității LGBT.

Sâmbătă, 22 iunie, ambasadorul David Pressman a participat la marșul Pride de la Budapesta.

Ambasada SUA în Ungaria a marcat momentul pe Facebook, postând un scurt mesaj de solidaritate cu comunitatea LGBT și mai multe imagini de la marșul Pride.

Duminică, 23 iunie, într-un discurs la reședința ambasadorului SUA, David Pressman a acuzat guvernul de la Budapesta că duce „o politică a fricii” împotriva homosexualilor.

David Pressman a explicat că intenționa să țină discursul în clădirea Parlamentului, însă accesul i-a fost interzis.

Pe de altă parte, David Pressman a amintit de legea dată de Ungaria, în 2021, prin care a fost interzisă propaganda LGBT în rândul minorilor, acuzând guvernul Ungariei că încearcă să țină copiii departe de persoanele LGBT.

În continuare, David Pressman a relatat anumite experiențe personale, în care s-a simțit discriminat.

David Pressman este ambasador SUA din 2022, încă din primele zile de mandat a făcut publică o imagine alături de cei doi copii adoptați, pe care îi crește împreună cu bărbatul cu care este căsătorit.

Reamintim că Ungaria a adoptat, în 2021, un text de lege care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor, după cum a relatat RostOnline. Promovarea homosexualității este interzisă și în jurul școlilor.

În 2023, accesul copiilor și tinerilor cu vârsta sub 18 ani a fost interzis la o expoziție vernisată la Muzeul Național din Budapesta, din cauza unor fotografii cu conținut LGBT.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost