Protestele fermierilor au reînceput, după Spania și Franța, manifestări masive fiind anunțate la Bruxelles, cu doar câteva zile înainte de alegerile europarlamentare.
Încă de luni, sute de fermieri au blocat principalele puncte de trecere a frontierei dintre Spania și Franța, notează TVRInfo.ro.
Protestatarii cer reguli mai stricte pentru țările terțe în ceea ce privește siguranța alimentară și standardele de calitateFermierii au cerut din nou ca autoritățile europene să asigure o concurență corectă și egală pe piață prin tarife și taxe pe importuri. De asemenea, fermierii se revoltă față de politicile europene de mediu.
„Principala noastră problemă la nivel european este că, prin Pactul Verde European, se dorește eliminarea modului de viață tradițional al oamenilor și a sistemului alimentar european. Vor să elimine suveranitatea alimentară europeană, iar noi, fermierii, nu suntem dispuși să facem acest lucru, a declarat David Martinez, preşedintele Asociaţiei fermierilor din Burgos.
Totodată, marți, 4 iunie, fermierii vor protesta în Belgia, la Bruxelles, cu doar câteva zile înainte de alegerile europarlamentare.
Organizatorii se așteaptă la participarea a 27.000 de protestatari și 3.000 de tractoare. În cadrul protestului, un grup de 27 de tractoare se va deplasa, sub escorta poliției, de la Heysel la Place du Luxembourg, după care se vor întoarce la Heysel, potrivit informațiilor anunțate de MAE român, care a transmis o atenționare de călătorie pentru românii care ajung în Belgia în această perioadă.
Pe același subiect:
- Zilele Culturii și Spiritualității la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. Părintele Nicolae Steinhardt, comemorat la 102 ani de la naștere - 29 iulie 2024
- „Carnea cultivată” în laborator, tot mai aproape de autorizare pentru comercializare în UE - 28 iulie 2024
- Părintele mărturisitor Constantin Voicescu, pomenit, duminică, la Mănăstirea Cernica - 27 iulie 2024
Că fermieri din unele țări se opun politicii mondiale de distructie a alimentației sănătoase, tradiționale, este foarte bine.
Aș vrea însă să știu:
– cine le organizează marsurile în număr atît de mare ( cîteva zeci de mii de oameni nu poate fi considerat un nimic )
– care sunt rezultatele protestelor fermierilor olandezi , germani și francezi de acum cîteva luni . Sau ale agricultorilor noștri.
Presupun că acestea nu există . Suntem asaltati mereu cu alte și alte revolte, dar nu se mai spune un cuvînt despre ce a rezultat din revoltele precedente.
Îmi pare doar o mișcare hegeliană de teză antiteză și sinteză , fără vreun rezultat de partea noastră, toate atuurile fiind la partea adversă .