„Make Europe Great Again!” Ungaria preia președinția rotativă a Consiliului UE, de la 1 iulie, cu un slogan inspirat de Donald Trump

Guvernul Ungariei, condus de Viktor Orban, se pregătește să preia președinția rotativă a Consiliului UE, începând cu 1 iulie 2024, pentru o perioadă de 6 luni.

Ambasadorul Ungariei la UE, Janos Boka, a prezentat, marți, sub motto-ul „Make Europe Great Again”, principalele priorități preşedinţiei ungare

Ungaria va exercita funcţia de preşedinte al Consiliului UE între 1 iulie şi 31 decembrie „într-o situaţie extraordinară”, a afirmat Boka, adăugând că „preşedinţia ungară doreşte să servească pacea şi securitatea în Europa”, notează TVRInfo.

„Europa trăieşte o situaţie excepţională, cu probleme precum un război în vecinătate sau imigraţia”, a subliniat Boka, promiţând că preşedinţia Ungariei va fi „un mediator onest”.

„Preşedinţia Ungariei va căuta soluţii reale la problemele reale ale Europei”, a mai spus ministrul, menţionând că Ungaria „nu promite miracole, dar aduce o şansă de schimbare şi progres”.

Executivul ungar a stabilit şapte priorităţi pentru preşedinţia la Consiliul UE: îmbunătăţirea competitivităţii, a apărării comune şi a apărării frontierelor externe, precum şi avansarea extinderii şi stimularea politicilor de coeziune, agricultura şi abordarea problemelor demografice.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „„Make Europe Great Again!” Ungaria preia președinția rotativă a Consiliului UE, de la 1 iulie, cu un slogan inspirat de Donald Trump”

  1. Păi bineînțeles că Europa o să fie ” great again „, căci toate granițele naționale vor dispărea în scurt timp prin dispariția statelor – națiuni ( 2030 bate la ușă ! ) , căci acesta este Rostul apariției și dezvoltării pe verticală și pe orizontală a UE : O mare și extinsă Regiune .
    Ce alta ar căuta la Bruxelles atîția trimiși paneuropeni? Și de ce alta s-ar numi Parlament European parlamentul internațional de la Bruxelles ?

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.