În momentul în care oamenii nu mai sunt capabili să recunoască că mizeria e mizerie din cauza corectitudinii politice, mizeria va triumfa și societatea respectivă va decădea, explică Paul Pătrățanu, într-o excelentă analiză postată pe Facebook.
Oamenii care iau atitudine împotriva acestui fenomen arată că societatea românească încă are anticorpi împotriva acestui virus ideologic și că nu s-a îmbolnăvit de tot, subliniază Paul Pătrățanu.
Comentariul a venit în contextul disputei privind reacția publicului prezent la concertul trupei Coldplay la București față de cei invitați să cânte pe scenă.
Redăm integral textul semnat de Paul Pătrățanu:
„Mizeria rămâne mizerie chiar dacă e îmbrăcată într-un ambalaj strălucitor și multicolor.
Iar capacitatea societății de a recunoaște acest lucru este fundamentală pentru sănătatea ei, pentru direcția în care ea se îndreaptă. În momentul în care oamenii nu mai sunt capabili să recunoască că mizeria e mizerie din cauza corectitudinii politice, mizeria va triumfa și societatea respectivă va decădea.
Ne revoltăm ca societate că educația tinerilor este din ce în ce mai precară, ne revoltăm că își aleg modele greșite, ne mirăm de cum arată topul din Youtube trending, însă atunci când unii taxează mizeria din vârful acestui top în mijlocul unui concert la care oricum nu avea ce căuta, o bună parte din societate alege să apere mizeria și să condamne reacția naturală și sănătoasă, deși deloc plăcută, a publicului.
Există o armată de jurnaliști și influenceri care este gata în orice moment, în numele toleranței, incluziunii și diversității, să ne explice că mizeria e frumoasă dar noi nu suntem suficient de buni să o vedem sau de deștepți să ne dăm seama de asta. În spiritul corectitudinii politice și a culturii woke, orice opinie nealiniată este pusă la zid și etichetată ca fiind negativă, oprimantă, discriminatorie.
Urmăresc acest fenomen de ani buni și am observat anumite momente cheie în care s-a manifestat:
– La referendum, când cei care doreau transpunerea în Constituție a unei definiții din actualul cod civil al României, pe care toată lumea îl respectă, au fost făcuți homofobi, retrograzi și fanatici religioși;
– În pandemie, când cei care nu au dorit să se vaccineze deși trecuseră prin boală, cei care nu au dorit să stea închiși în case 2 ani de zile sau să poarte 3 rânduri de măști în aer liber au fost făcuți antivaciniști și conspiraționiști;
– Pe subiectul schimbărilor climatice, când oricine emitea orice critică cât de rațională cu privire la politicile climatice aberante, politici care acum sunt retrase datorită votului masiv al europenilor spre dreapta, era considerat negaționist climatic și conspiraționist;
– La recenta lansare a unei mizerii care s-a dorit manifest feminist, de o interpretă care în celelalte melodii și videoclipuri demonstra că nu dă doi bani pe femei și pe fenomenul de obiectificare și înjosire a acesteia, când oricine a criticat acea melodie a fost considerat misogin;
– Acum, când cine a considerat nepotrivită o manea în mijlocul unui concert rock, a fost făcut rasist.
Probabil cei mai mulți dintre voi ați trecut prin asta în cel puțin unul din momentele de mai sus. Alții nu ați trecut încă prin asta, dar nu se știe când opinia voastră pe un subiect va deveni incorectă politic și veți fi și voi puși la zid. Așa că aveți grijă să nu puneți umărul la acest fenomen.
Oameni buni, ce cântă Babasha, la fel ca mulți alții ca el astăzi, nici măcar nu sunt manele, așa cum le știam noi, sunt pur și simplu niște mizerii, e suficient să ascultați versurile sau să vă uitați câteva secunde la un videoclip. Și o să vedeți că ce promovează ei în aceste versuri și videoclipuri nu se pupă deloc cu agenda toleranților care zic că luptă pentru drepturile femeilor, pentru educație, diversitate, sustenabilitate, și multe altele. Deci nici cu agenda trupei Coldplay care spune că luptă pentru aceleași lucruri.
E evident că nu de rasism e vorba având în vedere că românii apreciază enorm muzica lăutărească, inclusiv manelele autentice, vechi, folclorul. Care de multe ori sunt cântate de lăutari romi extrem de talentați și respectați. Nu cred că Taraful Haiducilor, și continuatorul lor, Taraful lui Caliu, a fost huiduit sau fluierat vreodată, ca să dau doar un exemplu mai cunoscut.
Ce m-a surprins plăcut, mai ales în aceste zile, este că parcă din ce în ce mai mulți oameni, unii la care nu mă așteptam, încep să se trezească și să ia atitudine împotriva acestui fenomen. Din ce în ce mai mulți oameni se arată sătui să li se spună cum să gândească, ce au voie să spună, și ce gusturi să aibă. Acești oameni arată că societatea românească încă are anticorpi împotriva acestui virus ideologic și că nu s-a îmbolnăvit de tot. Cinste lor!”
- Premierul Marcel Ciolacu, în presa austriacă: Forțele extremiste trebuie izolate - 23 noiembrie 2024
- Iniţiatorul constituirii Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina, Eugen Pătraş, interdicţie de a intra pe teritoriul ucrainean - 23 noiembrie 2024
- Europarlamentarul Claudiu Târziu, la Iași: Vă chem să mergeți la vot și să alegeți oameni care țin cu România! - 22 noiembrie 2024