Regizorul Andrei Șerban a relatat, într-un dialog cu jurnalistul Mihai Morar, cum a renunțat să conducă o prestigioasă școală de teatru din America din cauza corectitudinii politice, avertizând că această „boală”, care amintește de bolșevism, a ajuns și în România.
„Ca artist îmi este foarte greu să mai lucrez în America. Am fost 27 de ani directorul școlii de teatru de la Columbia University.
Totul a început să se schimbe când acest val al corectitudinii politice a învadat școala și m-am retras când mi-am dat seama că nu mai pot să-mi fac meseria. (…)
Aș vrea să servesc ceva care este mai înalt decât mine. Aș vrea să servesc prin teatru o deschidere spre sus, spre verticală. Altfel, toată ideea de a face artă este non-sens pentru mine așa cum este în ziua de astăzi, o artă militantă. Cancel culture și politica corectitudinii îmi amintesc de bolșevism.
Influența mișcării woke sau cancel culture este atât de puternică în America, încât s-a răspândit și a ajuns și în România această boală care se numește corectitudine politică. Lupt cât pot în artă contra acestei mișcări”, a spus regizorul Andrei Șerban, la „Fain și simplu”, cu Mihai Morar.
- Zilele Culturii și Spiritualității la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. Părintele Nicolae Steinhardt, comemorat la 102 ani de la naștere - 29 iulie 2024
- „Carnea cultivată” în laborator, tot mai aproape de autorizare pentru comercializare în UE - 28 iulie 2024
- Părintele mărturisitor Constantin Voicescu, pomenit, duminică, la Mănăstirea Cernica - 27 iulie 2024