Campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea clădirii fostei închisori de la Pitești

Memorialul Închisoarea Pitești a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea clădirii fostului penitenciar unde în anii ’50 a avut loc cumplitul „Fenomen Pitești”.

„Închisoarea Pitești este un loc al durerii și al rezilienței, unde multe persoane și-au pierdut libertatea și chiar viața pentru a apăra valorile umane și demnitatea. Este de datoria noastră să nu lăsăm amintirea lor să se piardă în negura timpului.

Fundația Memorialul Închisoarea Pitești lansează o campanie de strângere de fonduri. Avem nevoie de ajutorul tău pentru a reabilita clădirea fostei închisori de la Pitești, loc recunoscut international pentru că a găzduit acțiunea violentă cunoscută drept Fenomenul Pitești, în timpul dictaturii comuniste din România.

Fiecare leu donat este o mărturie a respectului și recunoștinței noastre pentru cei care au suferit în acest loc. Te invităm să te alături nouă în această misiune nobilă!

Donează acum și ajută-ne să conservăm acest loc de importanță mondială pentru generațiile viitoare. Trimite sms cu textul MEMORIAL la numărul 8864 și donează lunar 4 euro pentru lucrări de reabilitare ale clădirii Închisorii Pitești.

Cu fiecare sms, trecutul nu este uitat, ci onorat și valorificat. Avem nevoie să ne unim, să nu uităm, avem nevoie să ne cunoaștem istoria!”, a transmis, pe Facebook, Memorialul Închisoarea Pitești.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.