Când realitatea bate ambițiile ecologice ale organizatorilor JO 2024

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 sperau să reducă amprenta de carbon a JO la jumătate folosind un sistem de răcire cu apă instalat sub Satul Olimpic, pereți izolați și instrucțiuni pentru sportivi de a ține jaluzelele închise în timpul zilei, notează Reuters.

Sistem a fost conceput pentru a menține temperatura camerei sub 26 de grade Celsius, iar primarul Parisului Anne Hidalgo le-a spus delegațiilor să aibă încredere în știință. Doar că, după ce a plouat torențial în timpul ceremoniei de deschidere, Franța se află acum în mijlocul unui val de căldură care a împins marți temperatura în Paris la 36 de grade Celsius.

Acest lucru a făcut ca unitățile de aer condiționat din Satul Olimpic să se vândă imediat, țările mai bogate străduindu-se să-și protejeze atleții de căldură, în timp ce națiunile mai sărace se luptă să ofere aceleași condiții sportivilor lor. Louis Garrard, contabil în cadrul Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice și care face parte din echipa care furnizează delegațiilor sportive unități de aer condiționat a declarat că „la un moment dat, am rămas fără ele, dar stocurile noastre au fost refăcute”, a declarat el pentru Reuters.

Pe același subiect

Eco-isterie la Paris. În loc de carne și ouă, sportivii din Satul Olimpic primesc alimente pe bază de plante, pentru „reducerea amprentei de carbon”

Sportivii de la Jocurile Olimpice de la Paris, la un pas de colaps, din cauza politicilor de mediu. Delegațiile aduc de acasă aparate mobile de aer condiționat


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost