Centru NATO în domeniul SCHIMBĂRILOR CLIMATICE, operaționalizat în Canada. MApN: România este una dintre națiunile-sponsor

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a participat marți, 9 iulie, în marja Summitului NATO de la Washington, la evenimentul organizat de Ambasada Canadei în SUA, cu prilejul operaționalizării Centrului de Excelență în domeniul schimbărilor climatice și securității (CCAS CoE), a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Evenimentul s-a desfășurat în prezența prim-ministrului Canadei, Justin Trudeau, și a miniștrilor canadieni de externe și apărării naționale, Mélanie Joly, respectiv Bill Blair.

Potrivit MApN, România este una dintre națiunile-sponsor ale acestui Centru de Excelență, alãturi de Canada, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Luxemburg, Norvegia, Turcia și Marea Britanie.

În comunicatul de presă, MApN nu oferă mai multe informații referitoare la sintagma „națiune-sponsor”.

Ministrul Angel Tîlvăr a evidențiat că participarea României la CCAS CoE, în baza documentului semnat anul trecut la Vilnius, va contribui la îmbunătățirea nivelului de cunoaștere situațională, respectiv la dezvoltarea de acțiuni și inițiative de atenuare a impactului schimbărilor climatice și de adaptare la acestea, precizează MApN.

„Acțiunile ambițioase derulate la nivelul NATO în acest domeniu au impulsionat demersuri similare și în plan național, România aliniindu-se astfel la procesele derulate în context european și euro-atlantic”, a declarat Angel Tîlvăr.

Totodată, ministrul Apărării a apreciat „eforturile conjugate ale Alianței pentru gestionarea efectelor schimbărilor climatice și a menționat că statele participante vor fi angajate într-un dialog constant și într-un schimb de exemple de bună practicã. Acestea vor putea fi implementate la nivel național și vor ajuta la formularea unor recomandări privind activitățile viitoare ale organizațiilor internaționale”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Centru NATO în domeniul SCHIMBĂRILOR CLIMATICE, operaționalizat în Canada. MApN: România este una dintre națiunile-sponsor”

  1. ” România ” suntem Noi, Poporul, nu o clică de gangsteri care operează în cirdasie cu Mafia internațională pentru subminarea bunăstării popoarelor lumii.

    Noi nu Sponsorizam Crime Împotriva altor Oameni !

    Noi nu colaborăm cu organizații teroriste internaționale pentru a decima semenii noștri !

    Noi nu colaborăm cu complexe militaro- industriale pentru a aduce distrugerea și moartea în casele oamenilor !

    NOI SUNTEM cei ce dăm viață conceptului politico-geografic de ” România ” și pe noi nu ne-a întrebat nimeni, iar semnăturile noastre nu se regăsesc NICĂIERI , ÎN NICI UN ACT INTERNAȚIONAL de acceptare a participării la asemenea programe !

    Iar faptul că terorismul internațional ( ce a primit numele de Schimbare Climaterica sau Încălzire Globală ) este atît de legat de NATO și de complexul militaro-industrial american confirmă – dacă mai era nevoie – faptul că aceste modificari ale climei și arealelor fac parte și sunt ȚINTA unei operațiuni MILITARE de amploare, desfășurate la nivel mondial , la care toate guvernele și-au dat adeziunea, cei ce compun guvernele fiind agenți mafioți de talie internațională, și nu oameni politici naționali , reprezentanți ai intereselor NATIONALE !

Comentariile sunt închise.