Claudiu Târziu (AUR), avertisment puternic despre „creditul fiscal”: ORICE cheltuială a fiecărui român va fi contabilizată de ANAF. Ținta este controlul absolut asupra persoanei

Claudiu Târziu, președintele CNC AUR, a criticat în termeni duri noile prevederi privind „creditul fiscal”, pretextul sub care cheltuielile românilor vor fi contabilizate și analizate de către ANAF.

„Guvernul Ciolacu a abrogat viața privată în România. Printr-un nou abuz de instrumentul numit ordonanță de urgență (în acest caz, nr. 69/2024).

Sub pretextul acordării unui „credit fiscal”, orice cheltuială a fiecărui român va fi contabilizată și analizată de către ANAF. Mai mult, vom ușura misiunea ANAF, având obligația de a raporta fiecare ban plătit unui comerciant. Pentru asta, trebuie să păstrăm o evidență strictă a facturilor și a bonurilor fiscale primite și să depunem anual o „declarație fiscală unică inteligentă”, care va cuprinde toate cheltuielile. Cu alte cuvinte, cei mai mulți români vor fi siliți să-și angajeze cîte un contabil.

Motivul oficial este acela că, la final de an, statul ne va acorda reduceri de impozite sau chiar ne va rambursa o parte din banii dați pe bunuri și servicii „eligibile” (de pildă, pentru educație, sănătate, dobînzi bancare). Este doar o nadă pentru cei slabi de înger, ca să se supună, fără grijă, unui sistem de tip totalitar.

Mediul de afaceri și experții contabili au atras atenția că prin aceste prevederi se încalcă dreptul fundamental și constituțional la viață privată. Poate există cheltuieli pe care nu dorim să le facem publice.

Vrem ca statul să știe ce alimente sau vestimentație preferăm? Suntem confortabili cu ideea că cineva, undeva, ne monitorizează călătoriile? Acceptăm să renunțăm la libertatea de a ne folosi banii cum vrem, în numele unor beneficii iluzorii? Nu vi se pare că e vorba despre o nouă încercare a statului captiv găștii de pradă PSD-PNL de a ne trata ca potențiali infractori? Pentru că interesul ascuns al acestuia este legat de veniturile noastre, pe care le prezumă, în mod nedrept și neconstituțional, a nu fi licite.

România pare tot mai mult un câmp de experimente ideologice în această parte a Europei.

De la „creditul fiscal” pînă la „creditul social” al Chinei comuniste nu mai este decît un pas. Ținta este controlul absolut asupra persoanei”, a transmis, joi, pe Facebook, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Context

Începând cu 1 iulie 2024, România va extinde obligativitatea utilizării sistemului e-Factura și pentru relațiile business to consumer (B2C), conform Ordonanței de Urgență nr. 69/2024.

Fiecare persoană fizică va primi un cod de identificare fiscală, asemănător cu CNP-ul, care va fi utilizat pentru toate achizițiile efectuate, care va fi transmis prin telefon sau prin alte mijloace electronice. La fiecare achiziție, cumpărătorul va cere comercianților să includă acest cod de identificare fiscală pe bonul fiscal sau pe factură. Comercianții vor transmite aceste facturi în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura, anunță Ziare.com.

Toate cheltuielile înregistrate în sistem vor fi monitorizate de autoritățile fiscale, iar la finalul anului fiscal datele colectate vor fi folosite pentru a calcula creditul fiscal al fiecărui contribuabil. Mai departe, creditul fiscal se va baza pe valoarea totală a cheltuielilor eligibile înregistrate prin sistemul e-Factura, iar procentul exact al creditului fiscal (de la 1% la 3%) va fi determinat de autorități. Ministerul Finanțelor va evalua cheltuielile și va stabili suma creditului fiscal pentru fiecare contribuabil, notează sursa citată.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Claudiu Târziu (AUR), avertisment puternic despre „creditul fiscal”: ORICE cheltuială a fiecărui român va fi contabilizată de ANAF. Ținta este controlul absolut asupra persoanei”

  1. Nu de mult, bancherii de la Banca Internațională de reglementări ( BIS ) de la Basel ( Elveția ) își manifestau interesul in directia cunoasterii cu precizie a fiecărui bănuț cheltuit de populația lumii.

    Mi se pare mai mult decît evidentă legătura dintre acea declarație și noua impunere polițienească a guvernului de la București.

    Ceea ce înseamnă că ANAF servește intereselor băncilor private internationale, și NU ESTE O INSTITUȚIE ROMÂNEASCĂ .

    Și da, așa este , între creditul social chinezesc și această măsură de privare de libertate nu este decît un foarte mic pas.

    Ca atare, este cazul să începem să ne trezim la realitate și să vedem limpede lanțurile ce încep să ni se pună in jurul gîtului nostru și al copiilor și nepoților noștri . Avem datoria supremă de a împiedica aceasta !

Comentariile sunt închise.