Claudiu Târziu (AUR), cuvânt puternic pentru pace și apel împotriva Acordului cu Ucraina: Toți parlamentarii au jurat credință României! (VIDEO)

Europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în PE, a transmis, luni, într-o intervenție live pe Facebook, un mesaj puternic pe tema războiului din Ucraina, în care a subliniat că aceasta trebuie încheiat înainte să se extindă în țările din jur, inclusiv în România.

Totodată, liderul AUR a explicat de ce este de acord cu apelul făcut de un general al Armatei Române, potrivit căruia parlamentarii români nu ar trebui să voteze pentru Acordul privind cooperarea în domeniul securităţii între România şi Ucraina.

În intervenția video de peste 40 de minute, Claudiu Târziu a mai discutat despre recenta vizită a premierului Viktor Orban în România și ce semnificații are pentru țara noastră. De asemenea, liderul AUR a explicat de ce România nu este nici Rusia, nici Ungaria și de ce anti-unioniștii sunt, de fapt, anti-români. În plus, Claudiu Târziu a vorbit și despre „Planul Simion”, precizând că acesta este un proiect de țară, care se poate realiza în anumite condiții, în funcție de rezultatele la alegerile prezidențiale și parlamentare care vor avea loc la sfârșitul acestui an.

Iată principalele declarații:

„Mă bucur că generali ai Armatei Romane, cum este generalul în rezervă Aurel Litan, solicită atât președintelui țării, cât și parlamentarilor, să aibă mare grijă să nu bage România în război.

Gen. Aurel Litan solicită ca acordul cu Ucraina să treacă prin Parlament, iar votul să fie nominal, pentru a se vedea cine trădează și cine este de partea românilor. O idee foarte bună, pe care o susțin cu toată puterea!

Tototată, gen. Litan solicită parlamentarilor să nu ratifice acest Acord, din mai multe motive. În primul rând, pentru că printre parlamentari există militari care au depus un jurământ de credință față de țară, care sună așa:

„Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii. Jur să respect legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu“.

De asemenea, toți parlamentarii au depus un jurământ:

„Jur credinţă patriei mele România. Jur să respect Constituţia şi legile ţării”.

Fraților, trebuie să se ridice un general și să ne aducă aminte că am jurat credință țării?

Că avem o datorie de onoare și de conștiință să apărăm țara? Că trebuie să fim în dezacord cu un astfel de aranjament care trimite România în război? Noi nu avem suficientă rațiune, nu avem suficient discernământ ca să facem lucrul acesta?”, a spus Claudiu Târziu.

Războiul trebuie încheiat!

„Războiul din Ucraina este menținut nu doar de partea rusă, de la care nu avem ce să așteptăm. Rusia este un imperiu mereu lacom, dispus să meargă până la ultimele consecințe pentru a-și face ambițiile, care a fost condus de dictatori si care nu este interesat de câte vieți omenești curmă, de câte destine frânge și de cât haos produce.

Rusia vrea să-și pună în aplicare planul de expasiune și se ține de el. Nu avem ce aștepta de la ea.

Avem ce aștepta de la democrații consolidate, de la state conduse de oameni care cunosc diplomație, de la puteri militare care nu trebuie să ajungă să folosească arme.

Ce se întâmplă? Nimic despre pace nu vine dinspre această zonă! Toata lumea susține războiul, îl alimentează cu arme, cu oameni, cu bani.

De ce? Pentru că din acest război, toată lumea câștigă, inclusiv clica coruptă care conduce Ucraina, și pierd oamenii obișnuiți și din Ucraina și din Rusia, care sunt făcuți carne de tun pe front.

Suferă cetățenii simpli din statele vecine, inclusiv din România.

Fermierii noștri dau faliment, transportatorii noștri sunt puși pe butuci, legile noastre sunt încălcate, suveranitatea noastră este aruncată la coș.

Interesul nostru național nu contează, prin urmare nici interesul particular al cetățenilor nu contează.

Conteaza numai ce vor cei mare, care au de vândut arme, de recuperat grâne, de transportat valori, de comis acte de corupție- la Bruxelles, la Kiev, la Moscova.

Acesta este războiul! Astea sunt costurile pentru război.

Dar se gândește cineva la costurile pentru pace? Ce ne-ar costa să urmărim pacea? Cum putem ajunge să avem din nou pace?

Am văzut-o pe Ursula von der Leyen declarând că vom merge în acest război- noi, Uniunea Europeană- până la capăt, susținând Ucraina până la capăt?

Până la care capăt? Până nu mai rămâne piatră pe piatră? Până când se va extinde războiul și în Polonia și în România?

Cine a mandatat-o pe Ursula von der Leyen să trimită români, polonezi, unguri, bulgari pe front?

I-a dat cineva dreptul acesta? Nu, cred că nu!

Nu ținem partea Rusiei, considerăm că războiul declanșat de Rusia este ilegitim. (…) Războiul trebuie încheiat!”, a subliniat Claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Claudiu Târziu (AUR), cuvânt puternic pentru pace și apel împotriva Acordului cu Ucraina: Toți parlamentarii au jurat credință României! (VIDEO)”

  1. Nu doar atît, însă guvernul actual al Ucrainei are tendințe puternic naziste. Un acord între guvernul de la București și cel de la Kiev semnifică sprijinul dat unei organizații naziste. Ceea ce bineînțeles unii dintre noi nu pot accepta .

    În afară de asta, este bine știută dușmănia tradițională dintre Marea Britanie și Rusia, dușmănie care a provocat toate războaiele la care a participat Rusia împreună sau nu cu Marea Britanie în secolul trecut ( războiul ruso-japonez din 1905, prima revoluție bolșevică din același an, primul război și al doilea război mondial , precum și cel ce se pune la cale cu atîta trudă, cel de-al 3-lea ). La rîndul său, America ( SUA ) continuă să aibă statutul de colonie britanică, în ciuda propagandei contrare . Ca urmare, jocul NATO ( manevrat din umbră de Pentagon ) este în folosul Marii Britanii, care nu dorește decît dezmembrarea Rusiei și reimpartirea geopolitică a Europei, cu dispariția multor țări de pe harta lumii .

    Nu sunt partizana Rusiei actuale, însă strategia Imperiului britanic trebuie recunoscută și scoasă la lumină . Înfruntarea națiunilor europene între ele nu ar face decît jocul Iluminatilor, al căror sediu actual este în mare parte în Marea Britanie și SUA. Dacă însă aceștia doresc să se războiască, să o facă personal, între ei , căci noi nu mai murim pentru împlinirea planurilor seculare ce vizează Puterea Mondială.

  2. Depinde fiecare ce vrea si la nivel de individ , si la nivel de tara , prin asa zis reprezentata politica, atat la intern cat si la extern , de aceea putem mentiona : cu juramantul putin il respecta in orice bransa si l-au respectat legal ( nici o lege nu condamna incalcare juramant dect cea morala , care nu mai exista ) de aceea in ordine statala precizam : religie , politica , institutii de siguranta nationala , justitie , medicina , si alte institutii nationale , cu ” navalirea rusa , asa zis ( huna ) mai putin , pe rusii nici nu-i mai intereseaza EUROPA si la ce le-ar folosii ” acesta navalire hunica ” , propaganda de prost -gust , cu privire la alte aspecte mentionate de domnul parlamentar in cauza , apoi trebuie sa intelegem , nici ” noi prostii de romani ” prin reprez. lor mai mult sau mai putin ” EURO-PRALMENTARI-TURISTI ” nu facem parte si nu am facut niciodata din asa zisa ” ARISTOCRATIE FINANCIAR POLITICA VEST EUROPEANA ” dupa cel de-al doilea razboi mondial sau inainte .Noua aristocratie , ieri , acum si in viitor va fi reprez, prin personaje gen ” URSULA ” nume aristocratic si simbol , al asa zisei ” RENASTERI EUROPENE ” , ca pe vreamea asa zisei ” RENASTERI DE ACUM 500 SI CEVA DE ANI ” Romania , ca si atunci este doar ” ca umplutura ” si ” o resursa de materii prime si forta de munca ” atat si atunci in trecut ca si acum in prezent , doar acum cu ” formele democratice ” alesi ai puporului , etc,etc. In Biblie , se spune ca ” cea mai adevarata vorba este fapta ” , pana acum doar vorbe atat.

Comentariile sunt închise.