Coaliția de stânga câștigă alegerile legislative din Franța și revendică fomarea Guvernului. Formațiunea condusă de Marine Le Pen și Jordan Bardella, pe locul al treilea

Noul Front Popular (NFP) a obţinut o victorie în alegerile legislative anticipate din Franţa, cu 180-215 mandate, potrivit Institutului Ifop, relatează Le Figaro, potrivit News.ro.

Tabăra prezidenţială se clasează pe locul doi, cu 150-180 de mandate.

Adunarea Naţională (Rassemblement national, RN), formaţiunea condusă de Marine Le Pen și Jordan Bardella, este creditată cu 120-150 de mandate.

Partidul Les Républicains  şi alte formaţiuni de dreapta obțin 60-65 de mandate. Diverse formaţiunide stânga sunt creditate, la rândul lor cu zece mandate.

Alegerile parlamentare franceze au fost o victorie a Noului Front Popular (NFP) și trebuie astfel să unească majoritatea francezilor, a declarat duminică liderul socialist francez Olivier Faure, în urma victoriei neașteptate a NFP în alegeri, notează Hotnews.

„Vom avea o singură busolă: programul Noului Front Popular”, le-a spus Faure susținătorilor, adăugând că politica președintelui francez Emmanuel Macron nu trebuie continuată.

Rezultatul generează un parlament fără majoritate clară și incertitudine pentru viitor, scrie sursa citată.

Reamintim că Adunarea Naţională (Rassemblement national, RN), formaţiunea condusă de Marine Le Pen și Jordan Bardella, s-a clasat detaşat pe primul loc, în turul întâi al alegerilor legislative istorice din Franţa, după cum a relatat Rostonline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost