„Cordon sanitar” ÎMPOTRIVA grupurilor politice conservatoare și suveraniste din PE. Claudiu Târziu: O practică total nedemocratică

Partidul Popular European (PPE), socialiștii de la S&D și Renew au convenit asupra aplicării unui „cordon sanitar” împotriva grupurilor politice conservatoare și suveraniste din Parlamentul European, în legătură cu  viitoarele comisii ale PE.

Concret, se urmărește ca ECR și Patrioții pentru Europa să aibă accesul interzis la conducerea viitoarelor comisii din Parlamentul European.

Informația a fost confirmată pentru Euractiv de o sursă S&D.

Claudiu Târziu: Democrație a la Bruxelles

Europarlamentarul Claudiu Târziu, liderul delegației AUR în PE și președintele CNC AUR, a criticat în termeni duri această practică, pe care a caracterizat-o ca fiind total nedemocratică.

„În Parlamentul European (PE) există o practică total nedemocratică: izolarea opoziției, în parte sau integral.

Inventată de partidele cu fundamente sau apucături de stânga radicale, frizînd totalitarismul, această practică, numită în mod fals ”cordon sanitar”, lezează dreptul a milioane de cetățeni europeni de a fi reprezentați în PE, deși și-au exprimat votul în acest sens.

Practic, deputații ”indezirabili” din perspective stângii radicale nu mai pot face nimic, în afară de a lua cuvântul, câte un minut, din când în când.

Partidul Popular European (PPE, stânga dreptei), socialiștii (S&D, laptele bătut al comunismului, cum spunea Țuțea) și neomarxiștii (Renew) au convenit și pentru legislatura care va începe pe 16 iulie să blocheze accesul grupurilor politice de dreapta (conservatoare și suveraniste) la conducerea unor comisii ale Parlamentului European. Făcând un ”cordon sanitar” care să le protejeze lor toate pârghiile de putere, pe care le vor putea apăsa abuziv.

Sunt vizate ECR (Conservatorii și Reformiștii Europeni, grup din care face parte și AUR), Patriots for Europe (nou format, condus de liderul Rassemblement National din Franța, Jordan Bardella) și un alt grup, care se va oficializa astăzi, Europe of Sovereign Nations (coagulat în jurul AfD din Germania).

Ieri după-amiază, într-o întîlnire a grupului ECR cu actualul președinte al Parlamentului European, Roberta Metsola, care candidează pentru un nou mandat, mai mulți europalamentari conservatori i-au reproșat că îngăduie ”cordonul sanitar” și că această manieră de a purta lupta politică este nedemnă și antidemocratică.

Metsola a încercat să se scuze, afirmînd că ea lucrează cu toată lumea. Dar nu a putut nega realitatea, că atît ECR, o bună bucată din mandatul care se încheie azi, cît și ID, în toată perioada de cinci ani, au fost izolate de establishment-ul stîngist al PE și că același lucru se pune la cale acum contra tuturor europarlamentarilor cu adevărat de dreapta.

Lupta din PE va fi și mai grea de acum, pentru că, din păcate, tabăra conservatorilor, patrioți și suveraniști, este împărțită în trei grupuri”, a transmis, pe Facebook, Claudiu Târziu, europarlamentarul Claudiu Târziu, liderul delegației AUR în PE și președintele CNC AUR.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „„Cordon sanitar” ÎMPOTRIVA grupurilor politice conservatoare și suveraniste din PE. Claudiu Târziu: O practică total nedemocratică”

  1. Aceleași metode folosite de comuniști în 1948….
    Europa și cetățenii europeni, mai ales cei din vest, nu pot rămâne pasivi la încă o instaurarea a comunismului…(chiar dacă ei nu înțeleg ce înseamnă)
    Amintiți-le și prezentațile ororile comunismului la fiecare luare de cuvânt!
    Așa să ne ajute Dumnezeu!🙏

Comentariile sunt închise.