Cursa electorală și gafele lui Joe Biden

Două perle ale președintelui senil al SUA, doar din cursul zilei de joi:

„Și acum vreau să-i dau cuvântul președintelui Ucrainei… doamnelor și domnilor, domnul președinte Putin.”

„Nu aș fi ales-o pe vicepreședinta Trump să fie vicepreședinte dacă nu aș fi știut că este calificată să fie președinte.”

Nu e de mirare că tot mai mulți lideri din Partidul Democrat îi cer să se retragă din cursa electorală. Patru surse bine situate în interiorul Partidului Democrat au declarat pentru CBS News că se așteaptă ca, în următoarele 48 de ore, zeci de parlamentari democrați să dea publicității declarații prin care să ceară președintelui Biden să iasă din cursă.

Planificarea este coordonată, iar unele dintre declarații sunt prescrise, potrivit a două surse. Conducerea democrată a Camerei Reprezentanților din Congresul SUA le-a indicat membrilor că ar trebui să-și spună părerea, au declarat mai multe surse pentru CBS News.

Una dintre aceste surse bine plasate a prezis că următoarele trei-patru zile vor fi „brutale” și că ar putea deveni de neconceput până săptămâna viitoare ca președintele să continue cursa. Nu este clar dacă numărul tot mai mare de dezertări din rândul democraților îl va face pe Biden să se răzgândească.

Până acum, mai mult de o duzină de democrați din Camera Reprezentanților și un senator democrat i-au cerut public acestuia să pună capăt campaniei sale de realegere. Mai multe surse au indicat că singurele două persoane care i-ar putea transmite în mod eficient acest mesaj ar fi sora sa, Valerie, sau soția sa, Jill Biden. Două dintre surse au prezis că, în cazul în care Biden se va retrage din cursă, locul său va fi luat de Kamala Harris.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost