Drepturi părintești, anulate de ideologia de gen

O familie din Washington, capitala SUA, a pierdut custodia fiului lor autist, în vârstă de 16 ani, după ce nu au fost de acord cu procesul acestuia de tranziție de schimbare de sex.

Părinții adolescentului au declarat că acesta nu și-a arătat niciodată vreo dorință de a deveni fată până când, în 2021, pe vremea când avea 16 ani, a fost internat pentru autovătămare după o despărțire de iubita lui.

Personalul de la Spitalul Național de Copii din Washington a informat familia că băiatul dorește să fie fată și că ar trebui să i se adreseze folosind pronumele feminine. Părinții săi, veterani din armată, au respins sugestia doctorilor, spunând că fiul lor este „impresionabil” din cauza autismului.

Aceștia au acuzat spitalul că a început o „campanie completă de transsexualitate a băiatului” și au acuzat personalul medical de „reprogramare mentală”, spunând că fiul lor a fost forțat să scrie scrisori prietenilor prin care îi dezavuează identitatea masculină anterioară. Părinții susțin că spitalul s-a folosit de politicile de urgență pentru a-l menține pe băiat internat și i-a raportat pe părinți la serviciile de protecție a copilului. Băiatul a fost apoi mutat în plasament și de atunci nu s-a mai întors la casa familiei.

Ceea ce a urmat a fost o luptă legală de doi ani pentru custodia adolescentului, care acum are 19 ani și rămâne în plasament. Părinții și-au pierdut casa și afacerea pe care o aveau. Procesul deschis de părinții adolescentului împotriva Spitalului Național de Copii are opt capete de acuzare, inclusiv neglijență, provocarea de suferință emoțională intenționată și discriminare religioasă.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost