Eco-isterie la Paris. În loc de carne și ouă, sportivii din Satul Olimpic primesc alimente pe bază de plante, pentru „reducerea amprentei de carbon”

Pentru a salva planeta, oficialii francezi vor să-i facă vegani cu forța pe sportivii prezenți la Jocurile Olimpice din Paris. Mâncarea a devenit o problemă majoră în Satul Olimpic din Paris. Aprovizionarea adecvată cu alimente se numără printre preocupări.

Puiul la grătar și ouăle, în special, se numără printre articolele care lipsesc. Drept urmare, unii sportivi au trebuit să se aprovizioneze din afara Satului Olimpic.

Oficialii de la Paris au încercat să ofere mai multe alimente pe bază de plante într-un efort de a reduce amprenta de carbon a Jocurilor. Deși există o varietate de preparate disponibile pentru a se potrivi gusturilor diferitelor țări – și o abundență de baghete – mesele vegane nu sunt în concordanță cu ceea ce preferă sportivii să mănânce în timpul competiției.

„La începutul fiecărei ediții a Jocurilor Olimpice există de obicei două sau trei probleme, iar transportul este întotdeauna unul dintre ele”, a declarat Andy Anson, directorul executiv al Asociației Olimpice Britanice. „Dar cea mai mare problemă la aceste Jocuri este mâncarea din Satul Olimpic care nu este adecvată”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost