Edupedu: Ce implicare au avut liderii Federației Naționale a Părinților în școala lui Lajos Kristof, „antrenorul de genii” prins în flagrant când viola un copil

Liderii Federației Naționale a Părinților, organizație parteneră a Ministerului Educației, au fost implicați în negocieri cu Lajos Kristof și chiar în promovarea școlii ilegale Amias Internațional School/ Amia Small School, pe care acesta a înființat-o, dar care nu avea nicio autorizare din partea autorităților educaționale din România, conform unui răspuns al ministerului la solicitarea Edupedu.ro.

Potrivit sursei citate, Lajos Kristof, prezentat în repetate rânduri de parte a mediei ca „antrenorul de genii”, a fost prins sâmbătă, 20 iulie 2024, în flagrant, în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un minor, într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei.

Președintele filialei din București a Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – EDUPART, Eugen Ilea, în anii trecuți membru cu statut de observator în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a avut o serie de postări pe contul său de Facebook și pe cel al filialei București a Federației, prin care a promovat timp de aproape un an școala fondată de Kristof Lajos.

Contactat de Edupedu.ro, Eugen Ilea a declarat că promovarea făcută de el pentru așa-zisa școală era benevolă și că ar fi sprijinit activitățile pentru copii cu dizabilități pe care Lajos Kristof le făcea. Într-una dintre postări, Eugen Ilea apare într-o fotografie surprins în timp ce vopsește un perete, cu trafaletul, la sediul școlii Amias fondată de Kristof. Mesajul care însoțește poza este: „Se pregătește noua școală, sau mai bine spus o nouă școală… și, ca un bun manager, punem mâna împreună cu ceilalți. Noutăți….în curând….dar până atunci… Amias Small School….”, datat 16 august 2022.

Nu eram managerul acelei școli, spune Eugen Ilea pentru Edupedu.ro, „am vrut să sprijin, dar nu s-a dovedit a nu fi cine știe ce”, spune acesta. Cât despre circumstanțele în care l-a cunoscut pe Lajos Kristof, bărbatul acuzat acum de viol și pedofilie, Eugen Ilea susține că „ne-a fost prezentat de către Iulian (n.red Iulian Cristache, fost președinte FNAP), partenerul meu la Federație și să-l ajutăm în funcție de ce nevoi avea legat de copiii cu dizabilități”.

„Nu am fost niciodată față în față eu cu Eugen și cu Lajos”, spune Iulian Cristache pentru Edupedu.ro, în replică la faptul că el ar fi fost cel care l-a prezentat pe Kristof lui Ilea.

Iulian Cristache, la rândul său, spune că a interacționat cu Lajos Kristof în urmă cu mai mulți ani când ar fi luat o masă împreună la un restaurant din Alexandria, județul Teleorman, localitatea de domiciliu a lui Cristache. „Cu el m-am întâlnit de două ori, exact cum v-am spus: atunci când a venit în Alexandria și ne-am întâlnit la restaurant la Onix. Și încă o dată (…) acum o săptămână, când m-a sunat și mi-a zis de că a găsit un spațiu în centrul Bucureștiului și că o companie multinațională a găsit să-i sponsorizeze chiria și salariul pe ce vrea să facă el acolo”.

Iulian Cristache și-a dat demisia din funcția de președinte al FNAP în aprilie 2024, după care a anunțat că a intrat în Partidul Național Liberal.

Eugen Ilea este în continuare la conducerea FNAP București.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Edupedu: Ce implicare au avut liderii Federației Naționale a Părinților în școala lui Lajos Kristof, „antrenorul de genii” prins în flagrant când viola un copil”

Comentariile sunt închise.