Fără aparate de aer condiționat și mașini de spălat seara? Claudiu Târziu (AUR): Burduja vrea reeducarea românilor

Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul europarlamentarilor AUR, reacționează la afirmațiile făcute de ministrul energiei, Sebastian Burduja, care a declarat că vizează implementarea unui sistem de contorizare inteligent, care să-i taxeze mai mult pe cetățenii care folosesc energie electrică în orele considerate de vârf.

„După ce au pus pe butuci sistemul energetic din România, prin închiderea a 15 grupuri de producție energetică pe cărbune în ultimii cinci ani  fără să pună niciun alt sistem în loc, țara noastră a ajuns dependentă de importuri. România nu mai reușește să-și acopere necesarul de energie electrică din producția proprie și importă exact în vârful de consum, când toată Europa consumă mai multă energie. Partea dureroasă este că numărul zilelor dintr-o lună, în care importăm energie, se află într-o continuă creștere.

Iar acum, ministrul Burduja vine cu soluția „salvatoare” de a ne întoarce în epoca comunistă, unde nu neapărat că se va tăia curentul, dar dacă alegem să-l folosim, ne vom asuma să plătim mai mult. Speră că, în felul acesta, va reuși să „reeduce” cetățenii, cărora să le schimbe obiceiurile de consum. Adică, în loc să folosească românul energie electrică când ajunge acasă de la serviciu, să facă cumva să consume în timpul zilei, că…atunci nu este vârf de consum.”

Liderul AUR atrage atenția că prețurile sunt crescute artificial, iar ceea ce se prezintă ca fiind o piață reglementată, este, de fapt, o piață în beneficiul celor care tranzacționează energia.

„Ce se întâmplă la noi, acum, este un mecanism de furt, ai cărui principali beneficiari sunt TRADERII (majoritatea din afara țării, care scot miliarde de euro pe an din România).

Vă dau un exemplu în acest sens: pe data de 1 iulie, pentru intervalul 18.15 – 18.30, un MWh de energie, pe piața de echilibrare, costa peste 16 mii de lei (record european), aceasta fiind o piață de penalizare. Dar, la aceeași oră, pe piața de echilibrare din Polonia prețul era de 23 de ori mai mic, iar pe cea din Spania echilibrarea era de 108 ori mai ieftină.”

„Este necesară o politică energetică nouă, națională, fundamentată în primul rând pe resursele și în interesul României. Strategia energetică a României 2024 (aflată pe circuitul de avizare interministerial) ne va afunda și mai mult în această problemă, cu costuri uriașe pentru utilizatorii finali și mai ales cu efecte deosebit de grave în ceea ce privește dezvoltarea economică a României”,  a concluzionat președintele CNC al AUR, europarlamentarul Claudiu Târziu, potrivit unui comunicat remis pe adresa redacției.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Fără aparate de aer condiționat și mașini de spălat seara? Claudiu Târziu (AUR): Burduja vrea reeducarea românilor”

  1. Nu este vorba decît despre Restricții ( acum electricitatea, va urma apa, gazul și tot restul ) în cadrul Agendei 21 ( pentru noi ) , și PROFITURI COLOSALE ( pentru oligarhia internațională, cu ajutorul sabotorilor din sînul națiunii, aflați în posturi- cheie în guvernele din intreaga lume ) .

    Nu pot exista restricții fără crearea Condițiilor necesare emiterii acestor restricții : se închid mine pentru a nu mai exista combustibil, se închide circuitul gazelor naturale în țară pentru a provoca în mod forțat importul acestora , se crează fenomene artificiale de supraincalzire a atmosferei cu stoparea proceselor de condensare a vaporilor și, consecutiv , crearea secetei, deci raționalizarea apei , a electricității și în curînd a alimentelor .

    Agenda 21 este în curs , o trăim și nu trebuie să o acceptăm , căci ne va duce la pierderea ORICĂREI forme de libertate, chiar și a puținei pe care o mai avem , ținînd cont de faptul că suntem atît de dependenți de stat și de corporațiile oligarhice și atît de vulnerabili și de șantajabili .

  2. Pana la agenda 21, pe cine ati votat? Din pacate, atata timp cat suntem tara ocupata de straini, NIMIC bun nu exista pentru noi. Mai votati strainii!

  3. Acuzația nu si-a atins ținta, căci nu mă număr printre cei ce votează , știind de multă vreme ce rol au alegerile în Republica Universală iudeo-masonica , precum și dedesubturile lor .

Comentariile sunt închise.