Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la București: Așteptăm cu nerăbdare ca România să deschidă centrul de instruire F-16 pentru piloții din Ucraina

Ambasadoarea Kathleen Kavalec a participat, vineri, 26 iulie, la ceremonia dedicată absolvirii primei serii de piloți români instruiți în cadrul Centrului European de Instruire F-16 de la Baza 86 Aeriană Borcea.

„Acordul cu România de a opera aeronavele olandeze de la o bază românească și de a desfășura operațiuni de instruire în spațiul aerian românesc a reprezentat o etapă cheie în calea creării unui nou grup de piloți F-16 instruiți. Așteptăm cu nerăbdare ca România să deschidă centrul de instruire și altor aliați și parteneri regionali, în special Ucraina”, a subliniat Kathleen Kavalec.

Ceremonia de vineri a marcat finalizarea unei pregătiri de 8 luni pentru 7 piloți români. Centrul European de Instruire F-16 este condus de compania americană de apărare Lockheed Martin în parteneriat cu guvernele României și Olandei.Centrul European de Instruire F-16 se va extinde în curând pentru a include și alte națiuni partenere, potrivit Ambasadei SUA în România.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la București: Așteptăm cu nerăbdare ca România să deschidă centrul de instruire F-16 pentru piloții din Ucraina”

  1. Toate bune și frumoase, dar cu amprenta de carbon cum stăm, după atîtea luni de antrenamente aeriene producătoare de poluare ?
    Sau aceasta nu se aplică cind este vorba despre NATO și vînzătorii de arme, ci doar pentru crescătorii de animale sau posesorul de autovehicul, ori și mai rău, pentru utilizatorul unei centrale de apartament sau cumpărătorul unei mașini de spălat? Aceștia trebuie să aibă grijă să nu polueze atmosfera cu vita sau găina , ori cu deplasările, ori cu treburile casnice , sau să se încălzească exagerat .

    În al doilea rînd, este îngrijorător faptul că teritoriul daco-getic a devenit peste noapte teren de antrenamente militare Internaționale ! Fără ca aceasta să preocupe în mod serios pe cineva. Este însă și mai ciudat că această preocupare Lipsește cu Desăvîrșire din propaganda electorală a partidelor cu pretenții naționaliste și suveraniste, eu cel puțin nu am constatat-o nicăieri.
    Nimeni nu suflă nici un cuvînt despre ieșirea din NATO, ceea ce mă face să cred că această încălcare flagrantă a suveranității noastre este doar o impresie , și că in fapt NATO este cel căruia îi aparține acest pămînt. Fără ca noi, poporul, să o știm.

Comentariile sunt închise.