Mănăstirea Paltin se pregătește de hram. În muzeul așezământului monahal se află un veșmânt al Sf. Ilie Lăcătușu

Mănăstirea Paltin din județul Neamț îl va cinsti, sâmbătă, 27 iulie,  pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul așezământului monahal, notează Basilica.ro.

Sfânta Liturghie va fi oficiată începând cu ora 9:00 de un sobor de preoți și diaconi.

Cu ocazia hramului, credincioșii vor avea ocazia de a se închina la un fragment din cinstitele moaște ale Sfântului Pantelimon și vor putea vedea un veșmânt preoțesc care a aparținut Sfântului Ilie Lăcătușu, recent canonizat de Biserica Ortodoxă Română.

Totodată pelerinii vor avea prilejul să se închine și cinstitelor oseminte ale mărturisitorului Ioan Ianolide, precum și ale altor sfinți martiri din temnițele comuniste, aflate în Muzeul „Sfinții închisorilor” din incinta mănăstirii. Tot aici se află și veșmântul preoțesc al Părintelui Ilie Lăcătușu, recent canonizat de către Patriarhia Română, precum și alte manuscrise și obiecte ce au aparținut unor figuri emblematice ale mărturisitorilor din temnițele comuniste. De asemenea se poate vizita chilia memorială a Părintelui Justin, în care s-a nevoit ultimii 3 ani din viață și unde a primit mii de pelerini. În această chilie Părintele Justin și-a încredințat duhul în mâinile Tatălui ceresc, lăsându-ne ca moștenire aleasă grija de bolnavi și pentru valorile neamului nostru creștinesc”, potrivit unui comunicat transmis de Mănăstirea Paltin.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost