O fotografie care marchează istoria

Evan Vucci, fotograf Associated Press, a reușit să surprindă imaginea lui Donald Trump imediat după tentativa de asasinat asupra lui, realizând o fotografie emblematică, care va marca cursul istoriei, scrie publicația Bussines Insider, citată de Marius Tucă.

Fotograful care l-a surprins pe Trump imediat după atentatul asupra sa spune că „știa că este un moment din istoria americană care trebuia documentat”.

Evan Vucci și-a riscat viața pentru a surprinde această imagine lui Trump.

Evan Vucci, care l-a fotografiat pe Trump de ani de zile, a spus că a înțeles semnificația incidentului după ce a auzit „mai multe împuscaturi” peste umărul său stâng.

„Am știut imediat că sunt focuri de armă”, a spus Vucci într-un videoclip postat pe site-ul AP. „Așa că m-am uitat la scenă și i-am văzut pe agenții serviciilor secrete grăbindu-se la președintele Trump”.

Vucci a spus că apoi a alergat și a făcut mai multe fotografii cu agenți care se îngrămădesc deasupra lui Trump și a echipei de contraatac a Serviciului Secret care sosise.

Atunci a făcut faimoasa fotografie a lui Trump, cu sângele pe față, cu pumnul în aer, în timp ce agenții Serviciilor Secrete îl scoteau pe fostul președinte în afara scenei.

„În mintea mea, totul s-a întâmplat foarte repede”, a spus Vucci. „În momentul în care am auzit împușcăturile trăgând, știam că acesta era un moment al istoriei americane care trebuia documentat”.

Fotografia lui Vucci cu Trump a devenit un simbol pe rețelele sociale.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost