Procesul de aderare a Georgiei la UE s-a oprit „de facto”, imediat după ce parlamentul de la Tbilisi a interzis prin lege propaganda LGBT

Procesul de aderare a Georgiei la UE s-a oprit „de facto”, după ce parlamentul de la Tbilisi a adoptat o lege prin care este interzisă propaganda LGBT și care este considerată contrară valorilor europene, au indicat liderii celor 27 reuniţi, săptămâna trecută, într-un summit la Bruxelles, notează Agenția AFP, citată de Agerpres.

De altfel, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a emis, recent, o avertizare  guvernului georgian cu privire la perspectivele de aderare la Uniunea Europeană, după cum a relatat RostOnline.

Acum, șefii de stat şi de guvern europeni „solicită autorităţilor georgiene să-şi clarifice intenţiile, inversând cursul actual al acţiunilor lor, care pune în pericol drumul (ţării) spre UE, conducând de facto la oprirea procesului de aderare” la UE, potrivit concluziilor summitului.

Georgia, care a obţinut în decembrie statutul de ţară candidată la UE, a adoptat o serie de legi considerate contrare valorilor europene. Săptămâna trecută, parlamentul Georgiei a adoptat în primă lectură un proiect de lege care interzice „propaganda LGBT”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Procesul de aderare a Georgiei la UE s-a oprit „de facto”, imediat după ce parlamentul de la Tbilisi a interzis prin lege propaganda LGBT”

  1. Bravo , lor , un exemplu , de ” tara ” care nu se da , pe degeaba , adica respectand conditiile ei ” de tara si popor ” , cu un PARLAMENT , exemplu , care nu se da ” pe maruntisul momentului ” privind Apararea intereselor si principilor nationale , ale unui popor si ale unui stat national independent .BRAVO LOR , un exemplu de ” renuntare la maruntisul financiar european ” mascat de ” PRINCIPII ASA ZIS DEMOCRATICE .ESTE O PREMIERA IN ASA ZISELE ADEZIUNI E.C CU ORICE PRET FARA A TINE CONT DE STAT SI DE POPORUL CARE SALASUISTE IN ACEL STAT .Felicitari Biserici Ortodoxe Georgiene pentru aportul sau la respectarea principilor unui popor si a unui stat independent .

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.