Profesorul reținut pentru că ar fi violat un elev a scris, încă de acum 20 de ani, despre homosexualitate și impactul asupra copiilor

În cursul zilei de joi, 25 iulie, în spațiul public a apărut informația potrivit căreia un profesor de la Colegiul Național Sf. Sava și șef serviciu în Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație al Ministerului Educației a fost reținut pentru că ar fi violat un elev și agresat sexual un altul.

Potrivit presei, profesorul în cauză este Sorin Spineanu Dobrotă.

Încă de acum 20 de ani, Sorin Spineanu Dobrotă studia homosexualitatea.  În 2005, la editura Tritonic, apărea cartea cartea „Homosexualitatea. Normal sau patologic”, semnată de Sorin Spineanu Dobrotă.

„Plecând de la premisa ca interpretarea homosexualității este, între altele, și o problemă de etică aplicată, autorul optează pentru o interpretare nuanțată, care exclude din start etichetările lipsite de fundament știintific, stigmatizările morale sau atitudinile globale partizane ori ostile. În mod complementar, domnia sa propune o abordare sociologica a homosexualității ca fapt social, eliberată de judecățile de valoare sau de stereotipurile sociale în virtutea carora ea este calificată fie ca păcat contra naturii, fie ca anomalie înscrisă în aria anormalității .

Homosexualitatea nu este numai o minoritate sexuală, dar și o minoritate socială supusă prejudecăților și discriminărilor. Întreaga lucrare reprezinta o pledoarie bine argumentată și fundamentată, nu – așa cum s-ar putea crede – în favoarea homosexualității ca atare, ci în favoarea unei atitudini echilibrate stiintific, bazată pe toleranță și empatie față de o minoritate care, vrem sau nu vrem, există și care trebuie înțeleasă, fără a fi aprioric stigmatizată”, nota prof. univ. dr. Sorin M. Radulescu, în prezentarea cărții.

Din sumarul cărții, disponibil online, se pot vedea temele de interes pentru Sorin Spineanu Dobrotă, inclusiv impactul homosexulității asupra copiilor.

După 20 de ani, Sorin Spineanu Dobrotă- profesor la Colegiul „Sfântul Sava” din capitală și șef serviciu în Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație al Ministerului Educației- este reținut pentru că ar fi violat un elev și agresat sexual un altul.

Informația a apărut la doar câteva zile după ce, Lajos Kristof, „antrenorul de genii”, a fost prins în flagrant când viola un copil.

Tot în urmă cu câteva zile, o fotografie cu un lector universitar îmbrăcat în femeie a devenit virală pe rețelele de socializare, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost