România are CEL MAI MARE preț din Europa la energie electrică

România are cel mai preț din Europa la energie electrică, după ce luni seara s-a înregistrat un nou record de preț orar în piața spot pentru energia livrată și s-a depășit pragul de 700 de euro/MWh, anunță Economica.net.

Potrivit sursei citate, energia cu livrare luni, 15 iulie, în intervalele orare 20 și 21 ale zilei, deci atunci când nu există energie din surse fotovoltiace și se înregistrează vârful de consum de seară, s-a tranzacționat azi pe piața pentru ziua următoare (PZU), la prețuri de peste 3.500 de lei/MWh.

Cel mai mare preț orar s-a înregistrat la ora 21.00, când s-a ajuns la uluitorul nivel de 3.551 de lei/MWh, adică 714 de euro/MWh. Este cel mai mare preț orar din acest an din România (cel puțin) iar acesta este al patrulea record consecutiv. Precedentul fost atins pentru energia spot cu livrare în 12 iulie, iar celelalte tot în această lună.

Cel mai mare preț din Europa

Spre deosebire de situația din zilele trecute, de această dată luni, 15 iulie, prețul energiei tranzacționate pe piața pentru ziua următoare este cel mai mare din Eruopa (preț mediu al zilei de 207 euro/MWh). Nu se mai repetă astfel situația în care cel mai mare preț era în Ungaria, iar noi și vecinii bulgari avem același preț.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost