Sebastian Olar, fost director de creație Untold, mărturisește cum a scăpat de dependența de droguri: Cu Hristos am reușit!

Sebastian Olar, fost director de creație la Festivalul Untold care s-a botezat ortodox la 33 de ani, a vorbit tinerilor prezenți la ITO Ploiești despre cum l-a ajutat credința să scape de dependența de droguri.

Prezent la deschiderea Întâlnirii Tineretului Ortodox din Arhiepiscopia Bucureștilor, Sebastian Olar a vorbit despre cum a biruit adicția pentru consumul de droguri: „Eu, bineînțeles că tot cu Hristos am reușit”, notează Basilica.ro.

Tânărul a povestit mai multe întâmplări din viața sa, care l-au adus în pragul consumului de alcool și de substanțe interzise.

„Există acest clișeu că un artist sau că un om de creație trebuie să fie un om distrus cu viața, trebuie să cazi prin șanțuri, trebuie să fii foarte beat, trebuie să-ți distrugi ficatul și după trebuie să consumi droguri. Cumva, calea a fost destul de clară. Eu nu mi-am dat seama, dar se pare că inevitabil am ajuns în lumea drogurilor mai devreme sau mai târziu”, a povestit Sebastian Olar.

„Dependențele îți promit plăcerea, dar nu îți vorbesc și despre lanțurile care vin, acele lanțuri de prizonierat. Eu consideram că fac ce vreau și că sunt liber și că asta înseamnă libertate ca eu să fac ce vreau. Ce mi-am dat seama într-un final, cu durere, a fost că nu mai făceam ce voiam eu. Făceam ce îmi ziceau acele substanțe, pentru că nu mai puteam să mă trezesc dimineața până nu consumam primul lucru”.

„Când deschideam ochii, în loc să-i mulțumesc lui Dumnezeu că am prins încă o nouă zi și că pot să respir și pot să văd soarele, atunci primul lucru pe care îl căutam era să consum din nou droguri”, și-a amintit Sebastian.

4 august

În data de 4 august 2017, tânărul a trecut print-un episod despre care mărturisește că „mi-a fost teamă că o să mor în curând”. Se afla la unul dintre festivalurile pe care le organiza și a avut o criză.

„Am ajuns acasă și acolo mi-a încetat respirația. Până să apuc să chem ambulanța, am considerat că o să încerc eu să mă reglez termic, mai ales termic, nu mai reușeam să mă reglez. Eram când în frisoane, când în supraîncălzire. Și la un moment dat m-am pus în pat și mi-am dat seama că mi-a încetat respirația. Eu am zis că mă odihnesc un pic să dorm, era să adorm de tot, din păcate. Mi-am dat seama că nu mai respir și am sărit, ca ars, am sărit din pat în mijlocul camerei și m-am pus în genunchi”.

„Și trezindu-mă în genunchi, într-o poziție care probabil nu mi-a fost foarte proprie până atunci, eu experimentând până atunci alte meditații sau cine știe ce prostii. Am zis, ok, sunt în genunchi, deci cred că trebuie să vorbesc cu Tine, Doamne. Și am zis, Doamne, eu n-am mai vorbit cu Tine, nu știu cum să vorbesc cu Tine, dar te rog, uite că am 32 de ani, aproape 33 și îmi dau seama că nu e o garanție faptul că voi prinde ziua de mâine”, a povestit Sebastian Olar.

„Eu credeam că e o garanție, la 32 de ani nu-ți faci problema că nu o să te trezești mâine. Și am zis, uite că nu există un certificat de garanție, așa că Te rog, eu lucrând în marketing, am propus un târg și am zis, Doamne, dacă tu mă ajuți să prind ziua de mâine, dacă mă ajuți să mă trezesc și mâine dimineața să mai prind următorul răsărit de soare, eu o să mă botez, eu o să-ți dau asta, Tu îmi dai ceva, eu îți dau altceva, facem acest târg”.

Momentul în care Sebastian Olar a depășit dependența a fost și momentul în care a decis să se boteze creștin ortodox: „E lucrul pe care eu pot să-l fac pentru Hristos, să mă botez în El”.

Sebastian Olar i-a îndemnat pe tineri să nu se lase copleșiți de presiunea socială de a fi mereu în centrul atenției, pentru că asta poate împinge spre consumul de substanțe interzise.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost