Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare condamnă ferm ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a condamnat, printr-un comunicat dat publicității marți, 30 iulie, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Reacția Sf. Sinod a venit în contextul în care ceremonia de la Paris a fost marcată de satanism, propagandă LGBT și blasfemie, după cum a relatat RostOnline. Evenimentul a fost condamnat și de Patriarhia Română, prin vocea pr. Adrian Agachi, purtător de cuvânt.

„Toată creștinătatea a fost stânjenită și ofensată de spectacolul de la deschiderea celei de-a XXXIII-a ediții a Jocurilor Olimpice de vară din Franța. Imaginile artistice prezentate – indiferent de motivele declarate de organizatori – contrazic și sunt complet incompatibile cu moralitatea creștină, evanghelică, cu viața spirituală creștină, dar și cu bunul simț, cu dreptul natural al omului, cu criteriile estetice europene vechi de secole, precum și cu idealul clasic de frumusețe – minte sănătoasă într-un corp sănătos, încorporat în ideea Jocurilor Olimpice.

Vulgaritatea și lipsa de gust ideologică sunt doar o parte a problemei. Cu toate acestea, întrebarea mult mai importantă rămâne cu privire la atitudinea sfidătoare, discriminatorie și ofensivă la adresa credincioșilor creștini, pe care nu o putem accepta.

Aici Hristos este categoric: „Cine ademenește pe unul dintre acești micuți care cred în Mine, este mai bine pentru el să-i fie atârnată de gât o piatră de moară și să fie aruncat în adâncul mării. Vai de lumea ispitelor, căci trebuie să vină ispitele; dar vai de acel om prin care vine ispita” (Matei 18:6-7).

Numeroasele voci critice care s-au auzit de câteva zile mărturisesc faptul că Europa creștină este vie, iar încercările de decreștinizare și dezumanizare a ei nu vor reuși. Pentru că istoria a dovedit că toate încercările de a lupta împotriva lui Hristos și a sfintei Sale Biserici s-au încheiat cu eșec și au suferit distrugere.

Calea poporului nostru este calea europeană, dar suntem pentru o Europă creștină; pentru o Europă care își respectă și își onorează istoria și rădăcinile. Suntem convinși că fără credință reală și vie în Hristos și în valorile veșnice creștine, Europa nu are și nu poate avea viitor”, se menționează în comunicatul* transmis de Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

*traducerea comunicatului din limba bulgară s-a realizat cu google translate.

Pe același subiect:

Scene apocaliptice, satanism, propagandă LGBTQ. Jocurile Olimpice au fost deturnate de agenda progresistă

Claudiu Târziu (AUR), despre ceremonia JO de la Paris: Blasfemie! Ideologia neomarxistă sluțește, murdărește și pune în primejdie tot ce atinge

Pr. Adrian Agachi, Patriarhia Română, reacție la blasfemia de la JO: Astfel de manifestări pot servi publicitar ideologia woke

Fotbaliștii Florin Tănase și Dennis Politic, reacție la blasfemia de la Paris. „Nu voi privi la ceva care își bate joc de Mântuitorul meu. La revedere, Jocurile Olimpice!”


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare condamnă ferm ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris”

  1. Exact ceea ce si-au dorit prin ” provocare ” reactia Bisericii si conflictul . Acum l-au atins . Restul va fi un ” bulgare de zapada , care se va rostogoli si va ajunge o avalansa ” Asta raportat si la comunicatul in sine , corect , moral , crestieneste ca ” blasfemie ” dar foloseste ” adversarului ” pentru ” continuarea activitati sale de propganda media „

Comentariile sunt închise.