ULTIMA ORĂ! România va găzdui pe teritoriul său structuri ale misiunii NATO de asistență de securitate și instruire pentru Ucraina

România va găzdui pe teritoriul său structuri ale Misiunii NATO de asistență de securitate și instruire pentru Ucraina, o decizie urmând a fi formalizată miercuri și joi la summitul aliat de la Washington, anunță Calea Europeană.

În conferința de presă pe care a susținut-o vineri la Bruxelles secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a precizat că se așteaptă ca șefii de stat și de guvern să convină asupra unui pachet substanțial pentru Ucraina.

„NATO va prelua coordonarea și furnizarea majorității asistenței internaționale pentru securitate, cu un comandament condus de un general cu trei stele și câteva sute de persoane care vor lucra la sediul NATO din Germania și la punctele logistice din partea de est a Alianței”, a precizat Jens Stoltenberg.

Misiunea oficială va avea denumirea de NSATU (NATO Security Assistance and Training for Ukraine – Asistenţă de securitate şi instruire NATO pentru Ucraina).

Misiunea de Asistență de Securitate și Instruire din partea NATO pentru Ucraina prevede și structuri în România, țară aliată situată pe flancul estic.

Importanța strategică a regiunii Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică și dezvoltarea unei abordări structurate, asigurarea apărării înaintate de pe flancul estic, stabilirea unei noi abordări NATO față de Rusia prin îngrădirea comportamentului agresiv al acesteia și sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova, inclusiv prin găzduirea unor structuri NATO de asistență de securitate pentru Ucraina, constituie principalele mizele ale României la summitul NATO de la Washington, notează sursa citată.

Pentru asigurarea apărării înaintate pe flancul estic, România susține o nouă abordare a NATO față de Rusia care să vizeze măsuri de îngrădire și constrângere a comportamentului agresiv al Kremlinului,

De asemenea, Bucureștiul va susține și adoptarea pachetului consistent de sprijin pentru Ucraina, politic și practic (inclusiv o Misiune NATO în sprijinul Kievului), care să ofere o perspectivă euroatlantică cât mai clară acestui stat, inclusiv susținerea mecanismului financiar propus de secretarul general al NATO.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „ULTIMA ORĂ! România va găzdui pe teritoriul său structuri ale misiunii NATO de asistență de securitate și instruire pentru Ucraina”

  1. Rusia deja a dat un avertismnt serios Rmâniei că, în caz de conflict armat, prima țară NATO care va fi ruinată complet va fi țara noastră, sluga militariștilor occidentali. Avem deci nevoie de neutralitate precum Elveția . Ce altă soluțiede salvare există?

  2. Dar pămîntul acesta nu mai pare al nostru, ci e un domeniu NATO !
    Sunt aici ca la ei pe moșie!

  3. România a pregatit covirul roșu adevaratilor invadatori. Au dat lege de curand tradatorii din parlament, pt americani, au dreptul sa intre fara viza fara chemare oricand. Cine vrea cetățenie română, americani, evrei, ucrainieni, trebuie doar sa șadă 3 ani pe teritoriu, nu este necesar sa vorbească limba țării.
    Ne sperie ca vine Putin peste noi să cumparam armament sa donam miliarde de dolari din slaba noastra inzestrare, sa plătim cheltuielile armatei americane cantinate in baze militare, asta este cucerire tacită diplomatica

Comentariile sunt închise.