Adunați pe Insulă? Guvernul României, SRI, CE, companii, artiști și politicieni, reacții la o postare Netflix

O postare Netflix de doar două propoziții a strâns peste 30.000 de reacții pe Facebook și peste 12.000 de comentarii, subiectul fiind dezbătut de instituții ale statului, politicieni, publicații, spitale, echipe de fotbal și universități.

Oare ce temă ar fi putut să trezească un asemenea interes național?

„Să nu spargi TV-ul diseară la bonfire. Mai ai filme de văzut, seriale de binge-uit și personaje de iubit”, a scris Netflix, iar postarea a fost interpretată ca având legătură cu finala unei emisiuni de la Antena 1.

Reacțiile nu au întârziat să apară, subiectul fiind comentat inclusiv de instituții precum Guvernul României, Serviciul Român de Informații, IGSU, MAI, Forțele Aeriene Române, Reprezentanța CE.

  • „E totul ok? Sau creștem bugetul la Rabla pentru electrocasnice?” (Guvernul României)
  • „Oare să intervenim cu apă sau să lăsăm drama să ardă până la final?” (Inspectoratul pentru Situații de Urgență- IGSU)
  • „Chiar credeți că lucrurile cu adevărat importante se discută la bonfire, în fața camerelor de filmat?” (SRI)
  • „Tocmai de aceea, în UE a fost adoptată Directiva privind dreptul la reparare”( Reprezentanța Comisia Europeană în România)
  • „Lăsați televizoarele în pace! Pentru cine vrea adrenalină, facem angajări și vă arătăm cum se sparg ușile la 6 dimineața… ușile acelea care chiar merită!” (MAI).

Nici politicienii nu au ratat trendul popular al postării, printre comentarii regăsindu-se mesaje din partea Elenei Lasconi, Anei Birchall. Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a profitat de ocazie pentru a promova drepturile LGBT.

La postarea Netflix s-au mai promovat servicii bancare, restaurante, spectacole la teatru, cursuri de dicție, melodii, servicii medicale, echipe de fotbal, universități.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost