Asociația Accept: Oradea devine primul oraș „LGBTI free” din România. De ce nu au obținut activiștii aprobare pentru nicio adunare publică în centrul orașului

Asociația Accept susține că Oradea devine primul municipiu din România care urmează exemplul Poloniei, încercând să fie „LGBTfree”, după ce organizatorii Pride Oradea nu au reușit să obțină aprobare pentru nicio adunare publică în centrul orașului.

Zilele acestea, în municipiul Oradea, se desfășoară festivalul Pride, însă fără parada organizată de comunitatea LGBT cu ocazia unor astfel de evenimente. Anul trecut, când a avut loc prima ediție Pride Oradea, cultele religioase s-au mobilizat împotriva marșului homosexualilor, după cum a relatat, vineri, RostOnline.

Din comunicatul transmis de Accept se pare că și anul acesta s-a întâmplat același lucru, cultele religioase obținând din timp aprobări pentru organizarea unor activități în zonele publice din Oradea.

„Pe 2 august 2024, ARK Oradea a fost informată că PRIDE Park a fost interzis, deoarece Primăria Oradea aprobase deja, în aceeași locație, un alt eveniment, organizat de către comunitatea baptistă și comunitatea penticostală (…). Astfel, invocând legea adunărilor publice, care interzice desfășurarea a două manifestări în același loc și în același timp, indiferent de natura acestora, Primarul Oradiei a interzis evenimentul PRIDE Park. Această decizie a fost luată în absența organizatorilor, în ședința Comisiei de avizare a adunărilor publice”, se precizează în comunicatul transmis de asociația Accept.

Pe același subiect:

Oradea rămâne pe baricade. Fără marș LGBT prin centrul orașului

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost