Caz ireal în București! Copil în vârstă de 4 ani, trimis în plasament, după ce s-a supărat pentru că nu a fost lăsat să se joace pe telefonul mobil

O mamă din București trece printr-o dramă după ce Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului (DGASPC) i-a luat copilul în plasament de urgență, după ce au fost contactați de către medicul ei de familie, notează Ziare.com.

Totul ar fi pornit de la o neînțelegere, dar autoritățile s-au grăbit să o despartă de propriul copil.

Medicul de familie le-a relatat celor de la Protecția Copilului cum micuțul de 4 ani s-a supărat când nu i s-a permis să se joace pe telefonul mobil și că mama „suferă de episoade depresive şi ar avea nevoie de consiliere psihologică”.

Autoritățile au decis să-l ia în plasament în aceeași zi, după o evaluare sumară.

„Așteptam la programare și copilul meu voia să se joace cu telefonul, eu nu am vrut să plângă pe motiv că vrea telefonul, și ea mi-a zis „nu-i da telefonul, închide-l”. Și am închis telefonul, și normal că acest copil a plâns că voia să se joace. A fost o situație în care copilul era deja plictisit. Copilul nu este agresiv, are 4 ani”, a povestit Alina Păsărelu, mama copilului, citată de Digi24.ro.

Până și medicul de familie a fost șocat de graba de a despărți copilul de mama și a explicat că reacția DGASPC a fost exagerată.

„A fost alta ideea, chiar le-am scris. Dacă e ceva, să retrag sesizarea, eu retrag, dar dați-i copilul înapoi, pentru că ea nu a fost o mamă rea… Dar nici să-l ia așa, dintr-o dată. Puteau să îl integreze, să ducă copilul la o grădiniță. A fost cel mai ușor să ia copilul, să o debarasăm, o declarăm nebună și aia e”, a declarat medicul de familie.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Caz ireal în București! Copil în vârstă de 4 ani, trimis în plasament, după ce s-a supărat pentru că nu a fost lăsat să se joace pe telefonul mobil”

  1. Este interesant totuși , medicul de familie este un caz de studiu psiho -patologic , căci este primul care denunță mama la serviciile sociale ( nu reușesc să înțeleg de ce, doar dacă este interesat pecuniar în acest soi de tranzacții), iar mai apoi se arată șocat de consecințele propriilor sale demersuri.

    Este cu adevărat un( o ) individ ( a ) cu o dublă personalitate, reală sau deliberat duplicitară.

    În ce privește serviciile sociale, am mari suspiciuni că acestea sunt direct impicate în traficul de minori în țară și străinătate .

  2. Alt „erou in halat alb” in slujba oamenilor…
    Si se mai plâng ca ii „demonizeaza” lumea…
    🤮

  3. Depinde ce a spus in sesizare, faptul că omul e depresiv (in România să fim cât mai expliciți) nu e o noutate, suntem toți depresivi, asta e alta discuție (hai negați, că si asta e un semn). Problema e că cei de la DGASPC au făcut mega exces de zel luând copilul fără o evaluare corectă și detaliată… Sper că doamna în cauză să meargă în instanță că nu știu eu cum vor dovedi ei că era un posibil pericol pentru copil…

Comentariile sunt închise.