Claudiu Târziu (AUR): Este nevoie de reconstrucția României! Pe ruinele produse de cei care au guvernat în ultimii 34 de ani, trebuie să clădim țara din nou

Europarlamentul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în PE, a declarat, miercuri, că este nevoie de reconstrucția României pe toate palierele, de la Educație, până la Sănătate, în contextul în care „țara noastră a ajuns pe marginea prăpastiei”.

Invitat la emisiunea „Dezbaterile Metropolei”, realizată de Radu Preda, europarlamentarul Claudiu Târziu a discutat despre proiectul de țară propus de AUR, despre posibile alianțe politice în perspectiva alegerilor viitoare, precum și despre rolul suveraniștilor, atât în guvernul național, cât și în Parlamentul European.

„Este nevoie de reconstrucția României. Pe ruinele pe care le-au produs cei care au guvernat în ultimii 34 de ani, să clădim țara din nou. Acest lucru se poate! AUR are soluția.

Prea mult timp ni s-a spus că nu e posibil, nu se mai poate face nimic, că nu suntem capabili. Ni s-au spus aceste lucruri rele tocmai pentru a ne demobiliza și de a ne scoate din luptă. Bătălia noastră nu este împotriva altora, ci ca să câștigăm încrederea românilor”, a subliniat liderul AUR.

Potrivit acestuia, statul trebuie să revină românilor, adică să slujească poporul român, nu să fie împotriva lui.

„Fără EDUCAȚIE și SĂNĂTATE nu ai viitor!”

„Fără să ai un sistem de educație bun și un sistem de sănătate bun, nu ai viitor. Vei avea generații de sălbatici și de oameni bolnavi, care nu vor face performanță profesională, nu vor produce, astfel încât națiunea aceasta o să se prăbușească”, a precizat Claudiu Târziu.

Întrebat fiind dacă privatizarea sănătății este o idee bună, Claudiu Târziu a răspuns că nu.

„Cred că este o idee bună ca medicii și asistenții care lucrează în spitalele de stat, să nu mai poată lucra și în privat, ci să opteze. Atunci va exista o concurență reală între unitățile din sistemul de stat și cele din privat. Statul ar fi interesat să ofere servicii bune și nu își va mai bate joc de pacienți, nu vor mai arde oameni în spitale, nu vor mai fi uciși oameni în spitale”, a explicat Claudiu Târziu.

În ceea ce privește rolul suveraniștilor în PE, europarlamentul Claudiu Târziu a reiterat că prioritatea este apărarea interesului național.

„La Bruxelles, ne vom bate pentru fiecare chestiune importantă pentru națiunile noastre”, a subliniat europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în PE.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost