Claudiu Târziu (AUR): Pactul UE privind migrația, un grav pericol la adresa suveranității și a civilizației noastre

Adoptarea pactului UE privind migrația și azilul reprezintă un act de trădare a valorilor, intereselor și libertăților noastre fundamentale ca europeni, a transmis, vineri, pe Facebook, europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în PE.

Declarația a fost făcută în contextul în care CE a anunțat că România se află printre cele 9 state membre care au solicitat sprijin tehnic pentru întocmirea planurilor lor naționale de punere în aplicare a Pactului privind migrația și azilul, după cum a relatat RostOnline.

„Pactul UE privind migrația și azilul este un grav pericol la adresa suveranității și a civilizației noastre.

Socialiștii, liberalii și susținătorii acestui pact pretind „solidaritate”. Însă, totodată, amenință cu pedepsirea drastică a acelor state care nu acceptă aducerea forțată de refugiați pe propriul teritoriu.

Fapt care dezvăluie adevărata natură a acestui pact: dezbinatoare, antinațională și antieuropeană.

Dacă România ar fi avut un guvern rațional și responsabil, nu ar fi acceptat și nu ar fi votat acest pact. Așa cum au făcut alte state.

În schimb, țara noastră se află printre cele nouă state-membre care au solicitat – și vor primi – „suport tehnic de specialitate” privind implementarea acestuia. Se va întîmpla începînd de luna aceasta, vreme de patru luni.

Să fim bine înțeleși: adoptarea acestui pact a fost un act de trădare a valorilor, intereselor, a drepturilor și libertăților noastre fundamentale ca europeni”, a menționat Claudiu Târziu.

Pe același subiect:

Pactul UE privind migrația și azilul, la un pas de votul final în Parlamentul European

Unanimitate în UE privind reforma în domeniul migrației. Solidaritate OBLIGATORIE între statele membre, în anumite situații, pentru preluarea migranților

Partidul AUR, poziție fermă împotriva Pactului UE privind migrația și azilul

După Polonia și Ungaria, Slovacia NU acceptă planul UE privind cotele de migranți. Premierul Robert Fico: Nu este solidaritate, este un dictat!

Ministrul Péter Szijjártó, despre Pactul UE privind migrația: Ungaria nu va accepta imigranţi ilegali, oricât s-ar insista la Bruxelles. Poporul maghiar a decis acest lucru în urma unui referendum


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost