Claudiu Târziu (AUR): Trebuie să luptăm pentru menținerea unor standarde corecte și sigure în sport

Este inadmisibil să se accepte ca o femeie și un bărbat să participe la aceeași probă sportivă, mai ales la o competiție de anvergură precum Jocurile Olimpice, a declarat, joi, europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în PE.

Potrivit liderului AUR, este nevoie de menținerea unor standarde corecte și sigure în sport.

Declarația a fost făcută în contextul în care italianca Angela Carini a fost pusă la pământ de un boxer care se identifică ca fiind femeie.

„Este cu adevărat inadmisibil ca la o competiție de anvergură precum Jocurile Olimpice să se accepte ca o femeie și un bărbat să participe la aceeași probă sportivă. Caracteristicile fizice sunt pur și simplu diferite, iar a permite acest lucru pune în pericol atât corectitudinea competiției, cât și siguranța sportivilor.

Recent, o boxerită italiană a fost nevoită să abandoneze lupta, făcându-și cruce și strigând „non e giusto”, după ce a fost pusă în fața unui bărbat care a decis la un moment dat că este femeie. Unde este echitatea într-o astfel de situație? Trebuie să ne punem aceste întrebări și să luptăm pentru menținerea unor standarde corecte și sigure în sport”, a transmis, joi, pe Facebook, europarlamentarul Claudiu Târziu.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost