Cod QR pentru fiecare român care merge la medic. Guvernul pregătește noul card de sănătate digital

Autoritățile române pregătesc cardul de sănătate virtual, care urmează să fie lansat cel târziu în toamna anului viitor, anunță Profit.ro.

Aplicația care va permite utilizarea cardului de sănătate în format digital va genera și un cod QR care va putea fi citit de medici cu telefonul mobil.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, instituție aflată în subordinea ministerului, dezvoltă aplicația unică a statului – Portalul Digital Unic al României (PDURo) – pentru ca cetățenii românii să poată accesa în format digital de pe telefon, tabletă sau laptop și documente de identitate ori cardul național de sănătate.

Contractul de aproape 20 milioane de euro, atribuit în luna martie din acest an, trebuie operaționalizat până în luna septembrie 2025.

„Echipa care lucrează la aplicația unică a statului a luat în calcul inclusiv crearea în format digital a cardului de sănătate, pentru că sunt costuri incomparabil mai mici decât la emiterea lui fizică, pe de o parte, iar pe de altă parte, pentru a nu crea nevoia de noi investiții în dispozitive care să citească aceste carduri, care să fie incompatibile cu alte dispositive”,  arată ministerul de resort.

Astfel, potrivit sursei citate, „va exista un cod QR care să poată să fie scanat prin aceeași aplicație, pe care s-o aibă medicii pe telefon pentru a simplifica mult mai mult lucrurile”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Cod QR pentru fiecare român care merge la medic. Guvernul pregătește noul card de sănătate digital”

  1. ” Pentru a simplifica mai mult lucrurile ” …
    Ce minciună enormă !
    Nu e vorba despre nici o simplificare, este vorba doar despre Închisoarea Digitală în care trebuie să intrăm cu toții, chiar și cei ce ne sabotează interesele naționale astăzi, lucrînd împotriva propriului popor, în credința lor că prin slugarnicie ÎȘI VOR SALVA VIEȚILE !

    Ieșirea din această Uniune Pan Europeană de ideologie fascistă iezuită este absolut necesară dacă vrem să mai trăim ! Dacă vrem să nu fim controlați și supravegheați în permanență de agenții mercenari ai statului fascist mondial care își face apariția sub ochii noștri .

    Am fost mințiți de la început și minciuna continuă, căci trimișii la Bruxelles nu suflă nici un cuvînt legat de Adevărul Lucrurilor Care Se Petrec Și De Care Ei Sunt Cei Ce Ar Trebui Să Ne Ferească, Căci Așa Au Promis nu mai departe de luna iunie !

    Creare acestui portal digital va face ca tot restul documentelor și mijloacelor de plată SĂ DISPARĂ PENTRU TOTDEAUNA , și asta pînă în 12 luni ! Cine nu își dă seama de amploarea acestei operațiuni este totalmente naiv . Acest portal reprezintă sîrma ghimpată cu care vom fi îngrăditi in mod permanent , și de care nu va mai fi scăpare !

    Guvernul României își urăște poporul din răsputeri dacă este capabil să îi pregătească așa ceva , și să mai și prezinte capcana aceasta îngrozitoare ca pe o mare binefacere și un avantaj în folosul timpului și bunăstării noastre !

    Nu este decît un cîntec al sirenelor care ne duce pe toți la pieire !

  2. Sunt oameni în vârstă în România și nu puțini care au doar telefon simplu 2G sau care nu au deloc. Ce se va întâmpla cu ei, vor fi obligați să-și cumpere telefon 5G? Și ce se întâmplă atunci când duci telefonul la reparat având în vedere că onorabila Comisie Europeană a dat ordin ca aparatele și dispozitivele care se strică trebuie musai să meargă la reparat pentru protejarea mediului? Merg cu codul QR pe ele?

Comentariile sunt închise.