Comisia Europeană achiziționează și donează sute de mii de doze de vaccin împotriva variolei maimuței. Ce urmează?

Comisia Europeană a anunțat că va achiziționa și va dona 175.420 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, alte 40.000 de doze urmând să fie donate de compania farmaceutică Bavarian Nordic.

Potrivit CE, vaccinul este aprobat de EMA și este achiziționat prin Autoritatea pentru Pregătire și Răspuns în caz de Urgență Sanitară din cadrul Comisiei.

Prin intermediul CDC Africa, aceste vaccinuri vor fi distribuite țărilor afectate. În plus, HERA este în colaborare cu Africa CDC, cu scopul de a extinde accesul la diagnosticarea și secvențierea variolei în regiune, cu un grant în valoare de 3.5 milioane euro prevăzut pentru începutul toamnei.

Africa CDC a declarat, la 13 august, o urgență de sănătate publică în domeniul securității continentale, pentru a răspunde preocupărilor tot mai mari în materie de sănătate publică din întreaga regiune. Africa CDC a solicitat comunității internaționale să își sprijine eforturile de mobilizare a 2 de milioane de vaccinuri, la care HERA a răspuns imediat.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat miercuri focarul de mpox din Africa drept o urgență globală de sănătate, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Comisia Europeană achiziționează și donează sute de mii de doze de vaccin împotriva variolei maimuței. Ce urmează?”

  1. Ursula si OMS dupa genocidul inceput cu vaccinurile anti Covid continua acum cu vaccinurile contra Variolei Maimutei.

Comentariile sunt închise.