Comisia Europeană solicită Bulgariei clarificări privind legea care interzice propaganda LGBT în școli

Comisia Europeană (CE) a solicitat Bulgariei clarificări cu privire la recentele modificări aduse Legii Educației, care interzic propaganda LGBT în școli, anunță Novinite.

Potrivit sursei citate, comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, a trimis o scrisoare ministrului Educației, Galin Tsokov, pe 13 august, după aprobarea de către președintele Rumen Radev a amendamentelor pentru promulgare.

Ministrul are la dispoziție două săptămâni pentru a justifica modificările legale.

Reamintim că la începutul lunii august, Parlamentul Bulgariei a adoptat un amendament la Legea Educației, interzicând  propaganda homosexuală în școli.

Ulterior, președintele Bulgariei, Rumen Radev, a promulgat acest amendament, în ciuda opoziției unei părți a societății civile din Bulgaria și a presiunii de la Bruxelles.

Consiliul Europei a solicitat Bulgariei, prin vocea comisarului Michael O’Flaherty, să renunțe la legea care interzice propaganda LGBT în școli. La momentul respectiv, europarlamentarul Claudiu Târziu a criticat dur această solicitare, pe care a caracterizat-o ca fiind „o ingerință grosolană și scandaloasă”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Comisia Europeană solicită Bulgariei clarificări privind legea care interzice propaganda LGBT în școli”

  1. Din toate acestea se vede bine că Suveranitatea națională nu e decît o gogoașă care ne este mereu prezentată și plimbata pe la nas pentru a ne ține permanent în această stare de adormire comatoasa în care să nu punem nici un fel de întrebări care să deschidă ușa Adevărului Istoric privitor la falsa independență statală. Nimic nu ne mai aparține de la aderarea forțată la uniunea Paneuropeana, aderare ce ne-a fost prezentată nouă și tuturor popoarelor continentului Europa în culori atrăgătoare , fiind numai momeala care ne-a băgat în cușca regională din care scăparea este o posibilitate mult prea îndepărtată, dacă nu inexistentă. De care au grijă să nu se întîmple toți cei ce pozează în patrioți înflăcărati și care în fapt servesc Sistemul masonic instaurat pretutindeni în lume .

Comentariile sunt închise.