Consiliul Europei solicită Bulgariei să renunțe la legea care interzice propaganda LGBT în școli

Consiliul Europei solicită Bulgariei, prin vocea comisarului Michael O’Flaherty, să renunțe la legea care interzice propaganda LGBT în școli, anunță Euractiv.com.

Potrivit sursei citate, Michael O’Flaherty, comisar pentru drepturile omului, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la această lege și a solicitat președintelui Bulgariei să nu o promulge.

Reamintim că Parlamentul Bulgariei a adoptat, săptămâna trecută, o lege prin care interzice propaganda homosexuală în școli, după cum a relatat RostOnline.

În urma adoptării amendamentului, Legea Educaţiei va interzice în şcolile bulgare „propaganda, promovarea sau incitarea în orice formă, directă sau indirectă, a ideilor şi punctelor de vedere relaţionate cu orientarea sexuală netradiţională şi/sau cu determinarea unei identităţi de gen distinctă de cea biologică”.

În timpul dezbaterilor, susţinătorii amendamentului au subliniat că acesta reflectă valorile creştin-ortodoxe şi spiritul Constituţiei bulgare, care precizează că o căsătorie poate fi numai între un bărbat şi o femeie.

Reamintim că o lege similară este în vigoare în Ungaria din 2021, motiv pentru care CE a luat mai multe măsuri împotriva Budapestei.

Pe același subiect:

Ungaria INTERZICE prin lege promovarea homosexualității în rândul copiilor

Comisia Europeană a sesizat Curtea de Justiție UE împotriva Ungariei pentru că a interzis prin lege propaganda homosexuală în rândul copiilor

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Consiliul Europei solicită Bulgariei să renunțe la legea care interzice propaganda LGBT în școli”

  1. Drepturile omului invocate de personajul O’Flaherty nu privesc decît oamenii.
    LGBT nu sunt oameni în totalitate , căci singuri afirmă sus și tare că nu sunt siguri de genul și nici de sexul lor , și o fac prin toate acțiunile lor . Ba se mai autodeclara și neutri .
    După toate aparențele ei sunt o specie (grotescă) ce își face apariția, deci nu se poate încă spune cu certitudine că fac parte din specia Homo sapiens .
    Așa încît nu văd ce pretenții ar putea să aibă ” comisarul ” numit mai sus de la cei ce sunt siguri și de sexul și de genul lor .

    Comisar fiind un grad în poliție, de altfel, ceea ce arată cu claritate ce fel de organizație este UE și cine ne păzește .

  2. Drepturile omului invocate de aceasta specie ca O’Flaherty sunt valabile numai pentru oameni. Cei din aceasta organizatie terorista LGBT care au gen dar nu au sex fac parte din alta specie.

Comentariile sunt închise.