Detașament spaniol cu 150 de militari și 8 aeronave, dislocat în România pentru misiuni de poliție aeriană la Marea Neagră

Un detașament spaniol alcătuit din 150 de militari și opt aeronave F-18 Hornet a fost detașat în România, unde va executa misiuni de poliție aeriană în următoarele 4 luni, a informat Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit sursei citate, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a participat marți, 6 august, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino”, la ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Spaniole, dislocat în țara noastră pentru a executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită în comun cu Forțele Aeriene Române.

„Trebuie să fim flexibili la schimbările din situația de securitate cu care se confruntă Alianța și trebuie să transmitem publicului un mesaj puternic și fără echivoc: lucrăm împreună sub umbrela celei mai mari alianțe din domeniul apărării, pentru a proteja spațiul aerian al flancului sud-estic al NATO, o regiune cu arhitectură de securitate complexă, în special după declanșarea războiului din Ucraina, în luna februarie 2022. Rămânem vigilenți și suntem solidari pentru a răspunde noilor provocări de securitate”, a precizat ministrul apărării naționale”, a spus ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

La ceremonie au mai participat șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, reprezentanți ai Ambasadei Spaniei în România, ai Centrului NATO de Operații Aeriene (CAOC) Torrejon și ai Forțelor Aeriene Spaniole, precum și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Române.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost