Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR), la Universitatea de vară Izvoru Mureșului: Până nu ne înțelegem ROSTUL ca neam și ca stat, nu ne vom putea asuma vreun rol în lume, ci doar vom urma niște indicații

România este condusă de politicieni care nu au un proiect de țară, ci doar copiază sau îndeplinesc niște ordine, fiind o curea de transmisie între voința altor puteri și destinul poporului român, a spus, vineri, la Universitatea de vară Izvoru Mureșului, europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației AUR în Parlamentul European.

Potrivit liderului AUR, după căderea regimului comunist, România nu și-a înțeles rostul în lume, astfel încât nu și-a asumat vreun rol, ci doar a primit indicații din alte părți.

„Realitatea este că România nu are o politică externă, cum nu are nici o politică internă. România este condusă de oameni care mimează actul politic. Mai precis, copiază sau îndeplinesc anumite cerințe. Cei mai mulți dintre ei copiază un comportament politic și urmează niște ordine care îi fac curea de transmisie între voința altor puteri si destinul poporului român.

Din punctul meu de vedere acest lucru este inacceptabil. Acesta este motivul pentru care am intrat întrat în politică. Dacă aveam oameni politici care să conducă România după o viziune, ținând cont de realitate și oferind un proiect de țară pe care să-l urmeze, aveam lucruri mai bune de făcut decât să intru în politică. Nu o să ies la pensie din politică, mi-am propus să am un parcurs suficient cât să ajut la o limpezire a lumii românești și la o articulare a unei politici românești.

Noi, ca țară, nu ne-am asumat vreun rol, nouă ni s-a dat un rol pe care îl îndeplinim, dar noi nu ne-am înțeles rostul ca neam și ca stat în anii care au trecut de la desprinderea oficială de regimul comunist.

Până nu înțelegem ce rost avem în lumea și în ordinea această globală, încă în funcțiune, nu putem să ne asumăm vreun rol, ci doar vom urma niște indicații venite din alte părți. Este extrem de grav. Este similar cu lipsa rostului pentru un om. Nu există rău mai mare pentru cineva în lumea asta decât să nu aibă un rost”, a declarat Claudiu Târziu.

Liderul AUR a menționat că ar fi nu doar o primejdie, ci o prostie, să ne gândim la exitul României din alianțele externe care ne țin în funcțiune ca stat, adică NATO și UE. Claudiu Târziu a explicat că România are nevoie de aceste alianțe chiar într-o măsură mai mare decât au alianțele nevoie de țara noastră.

Pe de altă parte, europarlamentarul român a subliniat că Rusia trebuie condamnată cu fermitate, pentru că în toată istoria ei nu a dovedit altceva decât un comportament de prădător, întotdeauna a avut o lipsă de sațietate pentru extindere asupra altor teritorii și altor popoare, pe care a încercat să le subjuge și să le folosească în interes propriu, cu tot cu resursele lor.

România din afara granițelor țării

În continuare, liderul AUR a vorbit despre românii din străinătate și a explicat cum exodul masiv de românitate, cu care ne confruntăm de câteva decenii, poate să fie transformat din bluestem într-un atu.

„Noi eram deja o țară înconjurată de români, prin împrejurări istorice, acum suntem o țară exportatoare de români. Dacă am avea un pic de gândire, am face din românii din afara granițelor purtătorii de cuvânt ai interesului național (…).

Realitatea este că având peste 10 milioane de români în afara granițelor țării- în Ucraina, Serbia, în Republica Moldova, din alte comunități istorice și din exilul economic- ar trebui să acordăm mai mare atenție acestora.

Mi se pare impardonabil să amânăm înființarea unui Minister pentru românii de pretutindeni. Mai avem o țară afară. Ar fi un început nu doar pentru a-i ajuta pe ei să-și păstreze identitatea, ci pentru ca ei să devină ostași devotați ai cauzei naționale”, a explicat Claudiu Târziu.

Pe același subiect:

Universitatea de vară Izvoru Mureșului 2024, în perioada 15- 20 august, în Harghita

Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR), prezent la Universitatea de vară Izvoru Mureșului, în Harghita

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR), la Universitatea de vară Izvoru Mureșului: Până nu ne înțelegem ROSTUL ca neam și ca stat, nu ne vom putea asuma vreun rol în lume, ci doar vom urma niște indicații”

  1. Începînd de la cucerirea țărilor române de către turci și pînă astăzi, nu a existat nici un conducător român care să nu fi fost numit sau care să fi ajuns la această înaltă demnitate fără aprobarea stăpînilor lumii ( întîi sultanul, iar mai apoi după „independența ” de la 1870 , aristocrația internațională cu precădere cea britanică, bancherii evrei – care nu sunt evrei, ci sabbateo- frankisti , pseudoevrei, folosindu-se de evrei ca de o pavăză și ascunzindu-se în dosul lor – precum și iezuitii ).

    Ieșirea din organizațiile fasciste menționate în articol este periculoasă, nu neg, căci aceste entități criminale nu ne-ar lăsa cu una cu două să o facem fără a ne extermina mai întîi, dar în nici un caz nu poate fi catalogată drept ” prostie ” . Dorința de dezrobire poate fi considerată ” prostie ” ?

    Atunci înseamnă că toate luptele duse pe acest pămînt, și ale căror jertfe insingerate pămîntul nostru le mai păstrează încă, au fost niște ” prostii ” , inutile și copilărești ! Așa să fie oare ?
    Este păcat, căci în mare parte articolul punctează foarte bine unele problematici actuale, în schimb ” dă cu oistea în gard ” cum se spune, cînd e vorba de a ne recăpăta neatirnarea față de puterile străine care nu fac decît să ne împingă la distrugere și dispariție ca neam , care puteri străine se precizează totuși în același articol că sunt cauza relelor prin care trecem in ziua de astăzi.
    Puterile străine și slugarnicia conducătorilor români, de la imperiul otoman din care am făcut o dată parte și pînă astăzi.

Comentariile sunt închise.