Firmele producătoare de echipamente militare prosperă, în timp ce bursele se prăbușesc la nivel mondial

În timp ce piețele financiare se prăbușesc la nivel mondial, firmele producătoare de echipamente militare prosperă.

Bursele din întreaga lume au început să scadă de vineri, când investitorii au intrat în panică din cauza semnelor de slăbiciune ale economiei americane.

S&P 500 a scăzut cu 2,5% până la orele prânzului în SUA, scădere care prefigurează cea mai proastă zi din 2022 până în prezent. Dow Jones a scăzut cu 954 de puncte, sau 2,4%.

La un moment dat dimineața, Nasdaq, indice puternic tehnologic, a scăzut cu 3,2%, ceea ce înseamnă că a pierdut mai mult de 10% de la nivelul record din 11 iulie.

Toți cei trei indici de referință din SUA au scăzut, de asemenea, cu o zi înainte, după un set de rapoarte economice mai slabe decât se aștepta.

Ca urmare, indicele japonez Nikkei 225 a suferit a doua cea mai mare scădere de puncte din istorie și a scăzut cu 5,8%.

Pe lângă scăderea uriașă din Japonia, piețele bursiere au fost afectate și în Europa. Indicele paneuropean Stoxx 600 a scăzut cu 1,7%, la cel mai scăzut nivel din ultimele trei luni, DAX din Germania a scăzut cu 1,5%, în timp ce CAC 40 a scăzut cu 1%. La Londra, FTSE 100 a scăzut cu 0,6%.

Pe fondul prăbușirii burselor la nivel mondial, trebuie remarcat cât de profitabil e războiul. Acțiunile companiilor din sectorul militar sunt imune la trendul care a cuprins piața financiară mondială. Două dintre cele mai cunoscute asemenea companii sunt Lockheed Martin (LMT) și Raytheon (RTX) Randamentul LMT pe ultimele trei luni este de +19%. Randamentul RTX pe ultimele trei luni este de +15%. Iar perspectivele acestora sunt de continuă creștere, având în vedere războaiele în desfășurare și creșterea cheltuielilor militare la nivel mondial. Pentru comparație, iată performanțele pe ultimele trei luni ale câtorva companii americane importante: Amazon: -6,2% Google: +1,7% Microsoft: +3,4% General Motors: -7,4% Ford: -17,8% JPMorgan Chase: +0,73%


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Firmele producătoare de echipamente militare prosperă, în timp ce bursele se prăbușesc la nivel mondial”

  1. Este firesc si ” planificat ” dupa Ukraina , a urmat Gaza , dupa Gaza urmeaza Liban , dpa Liban vom vedea este ” ceea mai prospera piata/afacere , cu cheltuieli bugetare nationale din fiecare grup militar chelutieli jusiticate legal de miliare euro ( unde mai vezi asemenea afaceri pe asa zise Sigurante Nationale , unde nimeni nu mai poate controla banul bugetar cheltuit ? ) si profit ” militar ” suta la suta asigurat pe ” complexe militar politice economice ” internationale . Pacat , numai de ” victimele colaterale ale afacerii , civilii ” dar pe cine mai interesaza , ” cateva sute de mii , miliane de civili omorati , refugiati , accidentati deportati etc, etc, ,traumatizati pe toata viata si ei si copii lor ” Asemenea afacere prospera si va prospera fiind ” PILONUL MONDIAL AL CIRCUITULUI FINANCIAR „

Comentariile sunt închise.