Întâlnire cu istoria României la metroul bucureștean

Călătorii care circulă cu metroul din Capitală în aceste zile au ocazia să admire lucrări realizate de cunoscutul artist și ilustrator de carte, Valentin Tănase, care au ca temă personalități istorice românești, precum Mihai Viteazul și Ecaterina Teodoruiu.

„Astăzi am călătorit cu metroul în București. Am avut deosebita surpriză să descopăr în Pasajul Universității, în inima capitalei, loc intens circulat de sute de mii de călători, un afiș publicitar de mari dimensiuni cu una dintre lucrările mele, reprezentându-l pe Mihai Viteazul, care a participat la expoziția colectivă majoră „ART SAFARY”, din București, în prima jumătate a anului 2024, urmând să fie itinerată și la Chișinău în Moldova de dincolo de Prut.

Mai mult decât atât, cartela de metrou pe care am achiziționat-o înaintea călătoriei, avea imprimat pe ea unul dintre tablourile mele, reprezentând-o pe eroina Ecaterina Teodoroiu. Pe fiecare dintre imprimate era menționat și numele meu. Am trăit un sentiment nou, ciudat, neașteptat, dar reconfortant să știu că sunt prezent vizual în mentalul colectiv al milioanelor de călători cu metroul, care fără să mă cunoască, își intipăresc vizual, chiar și involuntar, operele mele”, a scris, pe Facebook, Valentin Tănase, grafician, pictor, ilustrator de carte și directorul Studioului de Arte Plastice al Armatei.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost