Managerul Spitalului „Sf. Pantelimon”: Un pacient de la terapie intensivă reprezintă un deficit bugetar

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”, Bogdan Socea, a respins ipoteza existenţei unei strategii în tratarea bolnavilor de la ATI, dar a spus că un astfel de pacient „reprezintă un deficit bugetar pentru spital”, informează Agerpres.

„Cine a greşit va plăti, cu siguranţă! Ancheta internă s-a făcut profesionist de către cinci medici cu renume din spital, de altă specialitate decât ATI. Ancheta a vizat aspecte medicale. Procuratura are cu totul alte mijloace de probă. Ancheta internă nu a putut verifica acele injectomate, nu a putut descărca memoriile. Medicii care au făcut parte din comisia internă nu au avut aceleaşi instrumente la dispoziţie. Au mers pe declaraţii, prescripţii medicale şi pe studierea foilor de observaţie, ca şi la Colegiul Medicilor. Prescripţiile medicale şi dozele trebuie trecute în foaia de observaţie. Ce s-a întâmplat (…) rămâne ca procuratura şi justiţia să îşi spună părerea”, a afirmat, joi, Socea.

Referindu-se la ipoteza potrivit căreia o astfel de practică ar putea fi justificată de nevoia de a face rost de bani, Socea a spus:

„Nu găsesc logica. Este o minciună. Anul acesta ATI este la un nivel mai scăzut decât anul trecut, fondurile au fost mai mici”. El a menţionat că la momentul decesului pacienţilor „secţia ATI nu era atât de aglomerată”. „Erau cred doi pacienţi în aşteptare în UPU, dar nimic nu ar justifica o astfel de atitudine”, a spus Socea.

Reamintim că doi medici, specialişti Anestezie şi Terapie Intensivă la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Bucureşti, au fost reţinuţi de procurori, miercuri, pentru omor calificat, în dosarul deceselor suspecte de la Secţia ATI.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Managerul Spitalului „Sf. Pantelimon”: Un pacient de la terapie intensivă reprezintă un deficit bugetar”

Comentariile sunt închise.