Nici pensionarii nu scapă! Poșta Română pregătește un PORTOFEL DIGITAL pentru transferuri de bani și încasarea pensiilor

Poșta Română pare cuprinsă de „febra digitalizării” și consultă piața pentru proiecte care vizează, printre altele, aplicații mobile și accesarea unor servicii financiare, inclusiv pentru încasarea pensiilor, printr-un portofel digital.

În total sunt 14 proiecte de transformare digitală pentru care Poșta invită companiile specializate să transmită, până pe 23 august, cotații de preț, aspecte tehnice și comerciale, notează Economica.net.

De exemplu, Poșta Română dorește să implementeze o „aplicație transfer de bani de tip Wallet”, pentru „automatizarea relației cu clienții săi, în ceea ce privește accesarea de către aceștia a serviciilor financiare”.

O astfel de aplicație trebuie să asigure funcții precum:

  • Înrolarea facilă a clientului și configurarea profilului inclusiv date de contact, informații persoane juridice, adrese de livrare, emiterea de carduri VISA-Master Card etc.;
  • Introducerea de metode de plată direct în aplicație;
  • Setarea de produse și servicii prestabilite, favorite și accesarea facilă a acestora;
  • Transfer de bani către un alt utilizator al aplicației identificat după numărul de telefon al acestuia;
  • Transfer de bani către un cont IBAN;
  • Extragerea de bani de la bancomat sau direct de la oficiul poștal/factor poștal;
  • Încasarea unui drept social precum pensie/alocație etc.;
  • Transfer de bani către un destinatar ce va ridica suma de la oficiul poștal/factorul poștal;
  • Primirea de bani prin mandat poștal de la un oficiu poștal/factor poștal; 10.Accesarea serviciilor de relații cu clienții pentru rezolvarea unor probleme sau clarificarea unor informații – inclusiv „chatbot”.

Poşta Română este unul dintre cei mai mari jucători cu capital de stat de pe piaţa economică naţională şi deserveşte aproximativ 19 milioane de români. În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Pe același subiect:

Claudiu Târziu (AUR): Identitatea digitală este foarte periculoasă, pentru că ea conține tot ceea ce reprezintă o persoană

Consiliul UE a aprobat portofelul digital european. Când intră în vigoare noul regulament


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Nici pensionarii nu scapă! Poșta Română pregătește un PORTOFEL DIGITAL pentru transferuri de bani și încasarea pensiilor”

  1. Eu cred că Poșta Română nu mai e română de mult, ci este în buzunarul lui BlackRock . Așa se poate explica averea imobiliară ce o deține și mai ales o fructifică – nu cred că plătește salarii din ea și nici nu cred că plătește impozit pe profit, dar bine că plătim noi pe salarii și pe pensii , toate sociale – și pe care nu e normal să o aibă o societate de stat .
    Foarte suspect îmi este și acest minister al digitalizarii care nu văd ce legătură poate avea cu serviciile de poștă decît în măsura în care sunt ambele deținute de Blackrock și restul de-alde ea , toate firme ce acoperă și servesc de paravan , ascunzînd în dosul lor marea finanța internațională a pseudoevreilor tentaculari .

    Pensionarii fiind alte oi de muls alături de noi ceilalți și servind de pretext prin vulnerabilitatea lor finalizării fazei de creditare socială a tuturor celor dependenți de stat.

    Cine nu e oare ?

  2. Cu nenorocitii astia nici mortii nu scapa. Ideal ar fi sa se duca dupa ei cat mai repede pentru protejarea mediului.

  3. Na gut, „Înrolarea facilă a clientului și configurarea profilului inclusiv date de contact”…. hahahahahahahaha rade tzata Floarea din Rascaietii din Deal…. Babaiatule, eu stiam ca se inroleaza in armata…. Pensionarii NU sunt clienti, doar primesc pensia prin Posta Romana. Cum pacatele mele sa-mi creez un profil, cand eu nu am calculator, laptop si nici macar un telefon mobil??? Si nici cont la banca, ca la mine-n sat nu exista cutie din perete de unde sa scot bani? Dar normal, ca guvernul ne-roman al Romaniei se crede in nueva iork, pe vall street…..

Comentariile sunt închise.