Principele Filip al Serbiei împreună cu soția sa, Principesa Danica, au vizitat pentru prima dată România.
Anunțul a fost făcut, pe Facebook, de Nicolae al României, vărul Principelui Filip.
„Bucuroși ca Principele Filip si Principesa Danica împreună cu copiii lor Stefan si Maria, fina noastră, au acceptat invitația sa faca o vizita in Romania pentru prima data.
Am fost tare emoționanți sa ii avem ca oaspeți si sa ii însoțim la Curtea de Arges, Sinaia si in capitala alături de copiii noștri.
Cu prilejul acestei vizite, Principele Filip a reluat legătura cu rădăcinile familiei lui, el fiind strănepotul Principesei Marioara.
La Curtea de Argeș, fostă capitală a Tării Românești și Reședință Mitropolitană în secolele XlV-XVI, Necropolă Regală a României este simțită legătura istorică și spirituală dintre poporul sârb și poporul român.
În Catedrală, ctitorie a Sfântului Voievod Neagoe Basarab apare pictat Sfântul Cneaz Lazăr și soția Milita a Serbiei ,datorită faptului ca Despina Milita (monahia Platonida dupa 1521) soția Sfântului Voievod Neagoe Basarab era fiica lui Ioan Brancovici-urmaș al lui Durad Brancovici-urmaș al Sfântului Cneaz Lazăr.
Tot la Curtea de Argeș a pășit și a stat o perioadă de timp Sfântul Ierarh Maxim Brancovici ,mitropolit al Țării Românești după 1507 care a fost alături de Sfântul Voievod Neagoe Basarab la începutul zidirii monumentalei biserici.
După 400 de ani, în Cetatea Basarabilor, în preajma bisericii restaurate cu purtarea de grijă a Majestății Sale Regele Carol I al României și în Palatul in care Majestatea Sa Regina Elisabeta a petrecut aproape doi ani din viață (1914-1916) cu siguranță Alteța Sa Regală Principesa Maria, viitoare Regina a Serbiei, a petrecut zile memorabile”, a transmis, pe Facebook, Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai.
Reamintim că, în primăvara acestui an, Nicolae al României și soția sa, Alina-Maria, au devenit nași de botez pentru Principesa Marija a Serbiei, slujba fiind oficiată, la Palatul Regal, de Patriarhul Porfirie, după cum a relatat RostOnline.
- Premierul Marcel Ciolacu, în presa austriacă: Forțele extremiste trebuie izolate - 23 noiembrie 2024
- Iniţiatorul constituirii Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina, Eugen Pătraş, interdicţie de a intra pe teritoriul ucrainean - 23 noiembrie 2024
- Europarlamentarul Claudiu Târziu, la Iași: Vă chem să mergeți la vot și să alegeți oameni care țin cu România! - 22 noiembrie 2024
Mă întreb în ce măsură casa de Hohenzollern , casa de Habsburg și casa de Wittelsbach ( cu toatele case regale ) sunt amestecate în coordonarea Uniunii Europene și a organizației Pan -Europa din dosul acesteia .
Prezentarea personajelor din articol ca fiind parte din ființa neamului nostru mi se pare o insultă la adresa domnilor noștri martiri , Mihai Viteazul și Constantin Brâncoveanu , domnitori vînduti iar apoi uciși, fără ca vreuna dintre aceste ” case ” să fi mișcat vreun deget ! Ba dimpotrivă !
Nu am de ce să recunosc și să omagiez regalități saxone , atîta timp cît eu pretind că mă trag din dacii lui Burebista și ai lui Decebal .
Nu pot să le văd decît ca pe niște cotropitori ai Țării Mele.