OMS: Focarele de mpox (variola maimuței) din Africa, urgență globală de sănătate

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat miercuri focarul de mpox din Africa drept o urgență globală de sănătate.

OMS și-a convocat comitetul de urgență mpox pe fondul îngrijorării că o tulpină mai mortală a virusului, clade Ib, a ajuns în patru provincii din Africa neafectate anterior. Această tulpină fusese izolată anterior în Republica Democratică Congo.

Experții independenți din cadrul comitetului s-au întâlnit virtual miercuri pentru a-l sfătui pe directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, cu privire la gravitatea focarului. După această consultare, el a anunțat miercuri că a declarat o urgență de sănătate publică de interes internațional – cel mai înalt nivel de alarmă conform legislației internaționale în domeniul sănătății.

Cunoscut și sub denumirea de PHEIC, acesta este un statut acordat de OMS „evenimentelor extraordinare” care prezintă un risc pentru sănătatea publică pentru alte țări prin răspândirea internațională a bolii. Aceste focare s-ar putea să necesite un răspuns internațional coordonat, potrivit organizației. Centrul African pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a declarat focarul o urgență de sănătate publică a securității continentale cu o zi înainte – prima astfel de declarație a agenției de la înființarea sa în 2017.

De la începutul acestui an, au fost raportate peste 17.000 de cazuri și peste 500 de decese în 13 țări din Africa, potrivit Centrului African pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, care clasifică focarul drept „eveniment cu risc foarte ridicat”. Cel mai mare număr de cazuri – peste 14.000 – au fost depistate în Congo, care a raportat 96% din cazurile confirmate luna aceasta.

Mpox este variola maimuței, doar că cei de la OMS au decis să-i schimbe numele din motive de corectitudine politică. Mai țineți minte epidemia de variolă a maimuței din urmă cu doi ani? În urmă cu doi ani, variola maimuței a ajuns și în Europa și America de Nord unde s-a răspândit în mediile homosexuale. La vremea respectivă, 98% dintre cei ce s-au îmbolnăvit au fost bărbați homosexuali. Virusul s-a răspândit atunci în cluburile și în timpul festivalurilor pentru homosexuali. OMS a declarat epidemia de variolă a maimuței o urgență globală de sănătate în iulie 2022 și a pus capăt acesteia în mai 2023.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „OMS: Focarele de mpox (variola maimuței) din Africa, urgență globală de sănătate”

  1. Oamenii aceștia nu se lasă de loc cu „cazurile ” și ” decesele ” lor !
    Trebuie musai să aibă o pandemie mortală la un moment sau altul, fie și a Maimutelor, căci altfel, cum să mai atingă obiectivul de doar 500 de milioane în viață – așa cum „prevedeau ” Georgia Guidestones din 1986, pînă ce au fost eliminate tot de cine le-a pus, adică „Frații ” RC, Rosicrucieni , acum 2 ani în toiul noptii, pe furiș – de îndată ce au început să apară la suprafață toată manipularea și exterminarea popoarelor lumii prin teste și statistici mincinoase, cu ajutorul presei vorbite și scrise, toate servicii secrete militarizate, și a credulitatii fără margini a acelorași popoare, infantilizate de atîtea „platforme sociale” , ecrane de tot felul și sisteme de învățămînt destinate indoctrinarii și imbecilizarii treptat progresive a tinerilor !

    Bănuiesc că în cauzalitatea acestei așa zise boli , ” Maimutelor ” se referă la noi .

    Iar faptul că anterior o cale de transmitere a fost cea sexuală – se spune în articol , bănuiesc că nu este vorba despre altceva decît despre virusul HIV, rebotezat Variola Maimuței, căci HIV provine de la maimuța Rhesus – cel puțin așa ni s-a povestit la vremea ” descoperirii ” sale ( pariez că în laborator ! ) .

    Toate vechi și nouă toate, după spusa lui Eminescu…

Comentariile sunt închise.