Patriarhia Ierusalimului condamnă poziția Israelului împotriva libertății religioase a creștinilor

Patriarhia Ierusalimului a emis o declarație săptămâna trecută prin care condamnă decizia Israelului de a interzice creștinilor să se închine pe Muntele Tabor de sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului, pe 19 august.

Din păcate, acesta nu a fost un incident izolat, notează Patriarhia, ci doar unul dintr-un lung șir de mișcări împotriva libertății religioase a creștinilor din Țara Sfântă.

Patriarhia Ierusalimului „speră sincer că autoritățile israeliene își vor reevalua poziția față de practicile religioase non-evreiești, vor susține drepturile fundamentale ale creștinilor și vor rezista în fața tendințelor radicale dominante”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Patriarhia Ierusalimului condamnă poziția Israelului împotriva libertății religioase a creștinilor”

  1. Nu doar atît, ziarul Haaretz de la Tel Aviv a publicat zilele acestea un articol în care ministerul forțelor armate israeliene a recunoscut existența Operațiunii Hanibal ( numele de cod ) , operațiune în cadrul căreia militarii israelieni au fost cei ce au ucis civilii israelieni la 7 octombrie 2023 .
    Și nu Hamas.

    Totul pentru a servi drept pretext uciderii și delocalizarii ulterioare a populației palestiniene – concluzia îmi aparține .

Comentariile sunt închise.