Rugăciuni sub cerul liber lângă Capela Mitropolitană din Cernăuți, sigilată de autorități. Poliția a intervenit la fața locului

La data de 25 august 2024, mai mulți credincioși români s-au adunat în fața Capelei Mitropolitane „Sfinții Trei Ierarhi” din Cernăuți pentru a participa la o slujbă religioasă oficiată în aer liber de preotul Cristofor, parohul capelei, după ce locașul de cult a fost sigilat de autorități, anunță Agenția BucPress.

La slujbă au participat și câțiva lideri ai comunității românești, care au venit să-și exprime solidaritatea cu membrii comunității religioase.

Preotul Cristofor a predicat timp de zece minute, atât în română, cât și în ucraineană, despre situația dramatică cu care se confruntă comunitatea, relatând cum aceasta a fost lipsită de acces în interiorul criptei. Discursul său a fost unul de încurajare și de apel la unitate, notează sursa citată.

În timpul slujbei, la fața locului a intervenit poliția, monitorizând desfășurarea evenimentului. Intervenția forțelor de ordine a creat o atmosferă tensionată, dar slujba a continuat fără incidente. Credincioșii au continuat să se roage sub cerul liber.

Istoricul cernăuțean Dragoș Olaru, prezent la slujbă, a comentat evenimentul pe rețelele de socializare, scriind: „Prima slujbă religioasă sub cerul liber de la Cripta Mitropolitană din orașul Cernăuți s-a încheiat cu vizita organelor de forță. 25.08.2024.”

Pe același subiect:

Starețul Mănăstirii Putna: Capela Mitropoliților din Cernăuți a fost luată de autorități de la preoții ortodocși români


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Rugăciuni sub cerul liber lângă Capela Mitropolitană din Cernăuți, sigilată de autorități. Poliția a intervenit la fața locului”

  1. Axest teritoriu furat de Ucraina trebuie sa revina Romaniei. Khazarii sa plece de unde au venit.

  2. Sub cerul liber se rugau primii creștini.
    Faptul că ” forțele de ordine ” – cîinii de pază ai dictaturilor de pretutindeni – au venit nechemati , demonstrează clar faptul că religia creștină e prigonita, acest lucru neintimplindu-se nici religiei islamice și nici celei mozaice . Pentru moment .

    Umbra întunecată care conduce astăzi Vaticanul – Societatea lui Isus , iezuitii – prin agentul ei, Bergoglio, lucrează din răsputeri la anihilarea oricărei forme de creștinism în lume , prin infiltrarea tuturor acestor forme cu agenții lor ce operează distrugerea religiei creștinătății din interior .
    Pentru a aduce pe lume religia unică mondială, cea a adorarii Naturii și a zeitatilor păgâne , și scufundarea creștinismului mai întîi în clandestinitate iar mai apoi în uitare.
    Pentru a înțelege ce vedem sub ochii noștri, trebuie mai întîi să cunoaștem Scopurile clicii mondialiste . Iar acestea sunt multiple și descrise foarte bine în numeroase lucrări de autori curajoși precum și de cei propagandisti – cum ar fi printre cei din urmă Marilyn Ferguson în ” Conspirația Varsatorului ” sau William Harman de la Institutul de Cercetări ” Stanford ” din SUA în ” Imaginile schimbătoare ale omului ” .

Comentariile sunt închise.