Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare susține legea care interzice propaganda LGBT în școli. Mesaj de recunoștință față de deputații care au votat-o

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria și-a exprimat recunoștința în fața deputaților parlamentului de la Sofia după ce aceștia au adoptat legea care interzice propaganda LGBTQ în școli, transmite Novinite.com.

Patriarhia Bisericii Ortodoxe Bulgare a emis o declarație exprimându-și satisfacția față de consensul asupra valorilor care au o importanță semnificativă pentru societatea bulgară, în special în ceea ce privește creșterea, educația și protecția copiilor.

Totodată, Sfântul Sinod și-a reafirmat poziția consecventă în legătură cu teme precum căsătorie, familie și nevoia de educație spirituală și morală bazată pe învățăturile Bisericii lui Hristos. Sfântul Sinod a exprimat susținerea pentru interzicerea prin lege în în sistemul de învățământ preșcolar și școlar a propagandei și promovării ideilor și opiniilor asociate cu orientarea sexuală netradițională sau identitatea de gen care diferă de cea biologică, notează sursa citată.

Reamintim că Parlamentul Bulgariei a adoptat, miercuri, o lege prin care interzice propaganda homosexuală în școli, după cum a relatat RostOnline.

În timpul dezbaterilor, susţinătorii amendamentului au subliniat că acesta reflectă valorile creştin-ortodoxe şi spiritul Constituţiei bulgare, care precizează că o căsătorie poate fi numai între un bărbat şi o femeie.

Reamintim că o lege similară este în vigoare în Ungaria din 2021, motiv pentru care CE a luat mai multe măsuri împotriva Budapestei.

Pe același subiect:

Ungaria INTERZICE prin lege promovarea homosexualității în rândul copiilor

Comisia Europeană a sesizat Curtea de Justiție UE împotriva Ungariei pentru că a interzis prin lege propaganda homosexuală în rândul copiilor


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost