Starețul Mănăstirii Putna: Capela Mitropoliților din Cernăuți a fost luată de autorități de la preoții ortodocși români

Starețul Mănăstirii Putna, arhim. Melchisedec Velnic, a transmis, joi, în cuvântul rostit la finalul Sf. Liturghii, că autoritățile de la Cernăuți au luat de la preoții ortodocși români Capela Mitropoliților, notează News Bucovina.

Potrivit sursei citate, starețul mănăstirii Putna a arătat că în regiunea Cernăuți sunt 123 de sate românești conduse de tot atâția preoți români.

„Acum avem un necaz: Capela Mitropoliților din Cernăuți, unde este cimitirul, a fost luată de la preoții noștri ortodocși români și așteptăm să vedem ce vor să facă cu ea autoritățile. Nădăjduim că Dumnezeu îi va lumina”, a spus arhimandritul Melchisedec.

Totodată, starețul mănăstirii Putna a menționat că în Capela Mitropoliților își dor somnul de veci toți mitropoliții.

„În Cernăuți- și aș vrea să amintesc lucrul acesta-, în Cimitirul Central din Cernăuți, acolo este îngropat și Dimitrie Onciul, dar și cel care i-a fost lui Eminescu părinte și ajutor, Aron Pumnul, dar și stareți ai Putnei, dar desigur, primii mitropoliți și eu aș zice toți mitropoliții, poate doar Isaia Baloșescu, își doarme somnul de veci aici, lângă altarul Putnei, își dorm somnul de veci în acea Capelă a Mitropoliților”, a mai spus părintele arhimandrit Velnic Melchisedec.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Starețul Mănăstirii Putna: Capela Mitropoliților din Cernăuți a fost luată de autorități de la preoții ortodocși români”

Comentariile sunt închise.