VIDEO/ O adevărată lecție despre mărturisirea credinței și identității naționale. Pr. Ciprian Tudor: Toți avem ceva de învățat!

Părintele Ciprian Tudor, parohul Bisericii Oborul Vechi „Sfinții Ioachim și Ana” din Capitală, a comentat o înregistrare video cu sportivii sârbi primiți la Belgrad după Jocurile Olimpice, explicând că avem cu toții de învățat dintr-un astfel de eveniment public de unde nu a lipsit mărturisirea credinței și identității naționale.

„Așa l-au întâmpinat sârbii pe Novak Djokovic după Jocurile Olimpice, jucătorul de tenis care nu intră și nu iese din teren fără să-și facă semnul Sfintei Cruci.

Îmbrăcămintea tuturor poartă semnul Crucii, muzica este tradițională sârbească, iar de-a dreapta marelui jucător stă un preot.

Stema Serbiei, prezentă pe drapelul național, este alcătuită dintr-un vultur cu două capete având pe piept semnul Crucii.

Foarte mulți tineri prezenți la această festivitate, toți purtând Crucea.

Să mai spun că unii dintre noi ne rușinăm să ne facem semnul Sfintei Cruci? Că ne e rușine să spunem că suntem creștini, că suntem ortodocși?

Că nu este în trend să mergem la biserica, la Liturghie? „Ce vor zice prietenii, colegii…” că dacă ești mărturisitor înseamnă că ești un habotnic.

Au ajuns vremurile în care părinții nu zic nimic că merge copilul pe calea rătăcirii, dar îl judecă dacă merge la biserică.

Vai de părinți, vai de copii!

Nu postam o rugăciune, un sfat al sfintilor părinți, dar e în trend să cităm „marii gânditori”.

Că ce vor zice prieteni, colegii, rudele?

Dar…te întreb pe tine:

Când sfârșim călătoria acestei vieți, mai contează ce au zis colegii, prietenii, rudele?

Sau o să conteze cât de mult bine am făcut, cât de mult l-am iubit pe aproapele nostru, cât de mult l-am iubit pe Dumnezeu, pe Hristos, pe Maica Domnului?

Cât de mult am ținut la Biserica lui Hristos.

Nu merge cu valul pierzării, dar mergi cu turma lui Hristos!”


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost