Zelenski solicită aliaților să autorizeze Ucraina să lovească Rusia cu arme cu rază lungă de acțiune

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a solicitat din nou aliaţilor occidentali să autorizeze Kievul să lovească Rusia cu arme cu rază de acţiune lungă, pentru a opri avansarea armatei ruse în estul Ucrainei, informează agenția AFP, citată de Agepres.

„Ucraina nu poate opri avansarea armatei ruse pe front decât printr-o singură decizie pe care o aşteptăm de la partenerii noştri: decizia asupra capacităţilor cu rază de acţiune lungă”, a declarat Zelenski în faţa ambasadorilor ucraineni reuniţi la Kiev.

În acelaşi context, Volodimir Zelenski a declarat că forţele ucrainene controlează peste 1.250 de kilometri pătraţi şi 92 de localităţi în regiunea rusă Kursk, scenă, începând din 6 august, a unei ofensive ucrainene de o amploare fără precedent.

„Luptătorii ucraineni îşi continuă operaţiunile defensive în zonele desemnate în regiunea Kursk. Până la această dată, forţele noastre controlează peste 1.250 de kilometri pătraţi din teritoriului regiunii Kursk şi 92 de localităţi”, a mai spus Zelenski.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Zelenski solicită aliaților să autorizeze Ucraina să lovească Rusia cu arme cu rază lungă de acțiune”

  1. ” Aliații occidentali ” sunt NATO. Ceea ce înseamnă că totul merge conform Planului , căci aprobarea atacului solicitat de acest menestrel ridicol dacă nu grotesc ( desigur, solicitat de acesta conform scenariului învățat pe de rost ) va catapulta toate țările semnatare ale acordului cu complexul militaro-industrial al SUA ( în speță Pentagonul ) într-un război cataclismic , în care utilizarea armelor nucleare nu este de fel exclusă.

    Ucraina , Gaza, nu sunt decît pretexte , au fost de la bun început. Iar la acest razboi nici unul dintre participanții majori nu este străin, și nu a fost, de acest Plan al cărui obiectiv este de 500 de milioane în viață la sfîrșitul său .

    Iar pînă atunci, suntem exterminați prin toate mijloacele, cu cîmpurile electromagnetice denumite fals Schimbare Climaterica, cu inhalarea de metale grele din aerul îngroșat de prezenta lor, cu arme biologice create în laborator și prezentate drept ” vaccinuri ” , cu substanțe chimice otrăvitoare prezente în alimentele industriale din supermarketuri și în apa pe care o bem și cu care ne spălăm ( încă, pînă ne-o vor interzice și pe asta) , și încă multe altele .

Comentariile sunt închise.